Printer verbindt niet meer met nieuw draadloos netwerk

Probleem:

Je hebt jouw router die verantwoordelijk is voor het draadloos netwerk vervangen door een nieuwe router. Deze is sneller en veiliger.

Het draadloos netwerk heb je ook een nieuwe naam en sleutel gegeven. Alle apparaten zoals computers, laptops en tablets heb je zonder problemen opnieuw verbonden.

Alleen de printer wil geen verbinding meer maken met het nieuwe draadloze netwerk. Tijdens het instellen kan je wel het draadloze netwerk selecteren. Maar tijdens het controleren van de sleutel gaat het mis. De printer geeft aan dat er geen verbinding gemaakt kan worden.

Voor de zekerheid controleer je de sleutel, maar je hebt die zonder fouten overgenomen.

Oplossing:

Als je een nieuwe router hebt gekocht zal deze gebruik maken van de nieuwste beveiligingstechnieken voor draadloze netwerken. Op dit moment is de beste beveiliging WPA3, dan WPA2 en vervolgens WPA. Vroeger had je ook nog WEP maar dat is al helemaal niet meer te vertrouwen.

De meeste routers combineren 2 van deze protocollen om zoveel mogelijk apparaten te ondersteunen. In het geval van een nieuwe router is dat dus WPA3/WPA2. Om deze beveiliging te kunnen gebruiken moet het apparaat dat verbinding maakt met het draadloze netwerk dit ook ondersteunen.

Heb je een oude printer, zoals de HP Photosmart 5520, dan zal deze geen verbinding maken met WPA2 of WPA3. Deze ondersteund alleen het WPA.

Wil je toch jouw printer draadloos kunnen gebruiken? Dan zal je de beveiliging voor draadloze netwerken moeten verlagen naar WPA/WPA2. Wil je WPA2/WPA3 gebruiken, wat beter is, dan zal je een nieuwe printer moeten kopen.

Belangrijke tip:
Pas je de beveiliging van jouw draadloos netwerk aan door deze te verlagen of te verhogen? Maak dan met alle apparaten opnieuw verbinding met het draadloos netwerk. Zo weet je dat de meeste actuele instellingen worden gebruikt.

Router advies:
De TP-Link Archer C80 – Router – 1900 Mbps is een prima router. Met de 3 antennes kan je het draadloos netwerk verschillende kanten oprichten. Het beheersysteem via een browser is heel gemakkelijk te gebruiken. Deze router ondersteund mesh techniek en een gastnetwerk. Voor de beveiliging van draadloze netwerken kan je kiezen uit de protocollen WPA, WPA2 of WPA3.

Oplossing getest met:

TP-Link Archer C80 – Router in combinatie met HP Photosmart 5520

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.