Elementor laat verkeerde kleuren aan de voorkant zien

Probleem:

Elementor toont verkeerde kleuren aan de voorkant.Je bent druk bezig om met Elementor Pro een pagina te ontwerpen. Er zit veel content in en om het mooi te maken gebruik je diverse widgets zoals Knoppen, Headings, Tabs of Images.

Voor de interactie heb je de “hover” of “active” kleur van de widgets anders ingesteld dan de standaard kleur. Dus de Tabs widget is standaard zwart maar de actieve tab wordt geel getoond. Je bekijkt de wijzigingen aan de voorkant in de preview modus en past de kleuren nog een aantal keren aan tot je tevreden bent.

Je publiceert de pagina en bezoekt hem nogmaals. Alleen kom je tot de conclusie dat de verkeerde “hover” of “active” kleuren getoond worden. Je hebt deze kleuren in het verleden wel gebruikt maar aangepast.

Oplossing:

Zodra je de pagina in Elementor opent om te bewerken worden de juiste kleuren wel getoond. Ook de preview van de pagina toont geen problemen.

Iedere keer dat jij op opslaan klikt worden de volgende stappen uitgevoerd:

  1. Elementor slaat de pagina op in de database als een revisie
  2. Elementor genereert de HTML en CSS die gebruikt wordt aan de voorkant

Stap 2 wordt alleen uitgevoerd als stap 1 daar opdracht voor geeft. Om Elementor snel te laten werken worden de instellingen uit Widgets alleen opgeslagen als er ook echt iets gewijzigd is. WordPress doet dit ook wanneer je via wp-admin een bericht bewerkt.

Heel soms kan het voorkomen dat Elementor het idee heeft dat er niets gewijzigd is omdat hij, in dit geval kleuren, in het verleden al een keer opgeslagen heeft.

Oplossing:

  1. Pas de kleuren die niet juist worden getoond aan naar bijvoorbeeld rood
  2. Klik onderin op “bijwerken”
  3. Wijzig de rode kleuren weer naar de juiste kleur
  4. Klik onderin op “bijwerken”
  5. Controleer het resultaat

Oplossing getest op:

WordPress 5.9.2, Elementor 3.5.6 en Elementor Pro 3.6.4

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.