De beste VPN providers van 2022

Om je online privacy te vergroten, is het goed om gebruik te maken van een Virtual Private Network (VPN). Daarmee is het mogelijk een privé verbinding op te zetten, zodat niet meer achterhaald kan worden wie je bent, wat je doet of waar je vandaan komt. Maar het aanbod van VPN-aanbieders is groot. Hoe weet je precies welke VPN-provider je moet hebben en wat zijn eigenlijk de beste VPN-aanbieders van Nederland?

De 5 beste VPN providers

Samen met VPNGids.nl heb ik een top 5 samengesteld van de beste providers in Nederland. Deze aanbieders hebben ook servers in andere landen, zodat je bijvoorbeeld je Nederlandse IP-adres kan verbergen en om kan wisselen voor een tijdelijk Amerikaans IP-adres. Zo krijg je bijvoorbeeld toegang tot Netflix of andere videodiensten. Het is belangrijk dat een goede aanbieder goede privacyvoorwaarden heeft en de veiligste VPN-protocollen ondersteunt. Uiteraard wil je ook dat je ook met je laptop, desktop, smartphone of tablet in kunt loggen. En de providers moeten gevestigd zijn in landen met privacyregels die goed zijn voor de burger.

1: NordVPN

De beste aanbieder van dit moment is NordVPN. Dit is een betrouwbare aanbieder en heeft meer dan 5000 servers in 60 verschillende landen. Het bedrijf heeft uitgebreide versleuteling en biedt bovendien een relatief lage prijs. Daarmee is deze aanbieder de meest populaire VPN-aanbieder ter wereld.

Zo ondersteunt NordVPN streamen en torrents downloaden. Zo kun je bijvoorbeeld P2P torrenten en de Amerikaanse Netflix in Nederland bekijken. Je krijgt ook toegang tot bijvoorbeeld Hulu of BBC iPlayer. Aan de hand van SmartPlay krijg je toegang tot willekeurige servers, zodat je altijd het ruime aanbod kunt bekijken. Met één account log je op zes apparaten tegelijkertijd in. Het maakt niet uit of dat Windows, Android, Mac, iPhone of Linux is.

NordVPN houdt regelmatig audits, zodat duidelijk is dat het bedrijf privacy en online veiligheid van VPN-gebruikers op orde heeft. De klantenservice is erg snel en je krijgt je geld terug als blijkt dat je de dienst binnen 30 dagen toch niet bevalt.

2: Surfshark

De tweede beste VPN aanbieder van 2022 is Surfshark. Je krijgt toegang tot een erg snelle VPN en krijgt daarmee veel waar voor je geld. De applicaties voor je smartphone, tablet of desktop computer zijn zeer gebruiksvriendelijk en voor iedereen goed te begrijpen. Ook als je nog nooit eerder met een VPN hebt gewerkt.

Met Surfshark kun je met zoveel apparaten tegelijkertijd inloggen. Netflix werkt, ook op de Nederlandse servers. Je krijgt zelfs toegang tot het grootste aantal Netflix-servers beschikbaar met een VPN. Zo kun je bijvoorbeeld inloggen op de maar liefst 30 beschikbare bibliotheken. Natuurlijk kun je ook nog steeds torrents downloaden.

Surfshark heeft de privacy op orde, omdat je verbinding via twee VPN-servers tegelijkertijd lopen. Zo is je privacy nog beter gewaarborgd dan bij andere aanbieders. De aanbieder biedt verschillende protocollen zoals OpenVPN en WireGuard aan. De klantenservice is erg goed, maar Surfshark loopt wat achter met het aanbod. Het bedrijf heeft 3200 servers is 65 verschillende landen.

3: ExpressVPN

ExpressVPN is een wat duurdere provider van VPN-verbindingen, maar je krijgt er wel veel voor terug. Zo heeft ExpressVPN een erg gebruiksvriendelijke applicatie. Het maakt niet uit of je verbinding maakt op je tablet, smartphone of laptop. Deze dienst is zeer geschikt voor anoniem en veilig surfen. De verbinding is erg stabiel en de klantenservice legt de lat erg hoog.

ExpressVPN maakt het mogelijk om gemakkelijk en anoniem torrents te downloaden. Ook is het mogelijk geo blokkades van diensten zoals Disney Plus of Hulu te omzeilen. Met ExpressVPN log je tot op vijf apparaten tegelijkertijd in. De functies werken erg goed op Android, iPhone, Windows, Mac en Linux. De app kun je instellen in het Nederlands of in het Engels. Andere talen zijn ook beschikbaar.

Voor de hoge prijs van ExpressVPN krijg je ook de best mogelijke beveiliging terug. Zo heeft het bedrijf een eigen protocol dat Lightway heet ontwikkeld. Daardoor je is dataverkeer perfect beveiligd. Het bedrijf houdt ook geen logs bij en kan je browsegeschiedenis niet inzien. Heb je hulp nodig? Dan reageert de klantenservice snel en met kennis van zaken. De prijs is niet voor iedereen. Dat is een minpunt van deze aanbieder.

4: CyberGhost

CyberGhost is een goede VPN-aanbieder waar je ook als beginner mee uit de voeten kunt. De dienst heeft namelijk een uitgebreide geld-terug-regeling. Deze dienst valt op vanwege de gebruiksvriendelijke software en het grote serveraanbod. Je hebt beschikking over de Amerikaanse Netflix, terwijl de prijzen van deze dienst laag liggen.

Met CyberGhost kijk je onder meer de verschillende streamingdiensten. Netflix in Amerika werkt prima, maar de Nederlandse Netflix doet het niet altijd goed. Je krijgt ook toegang tot bijvoorbeeld Hulu, HBO Max of Amazon Prime Video. Daarvoor zijn er specifieke streaming servers die per dienst geoptimaliseerd zijn. Zo kun je geoblokkades gemakkelijk omzeilen.

Het is mogelijk om met CyberGhost op zeven verschillende apparaten tegelijkertijd verbinding te maken. Het maakt niet uit of je Windows, Mac, iPhone, iPad, Android of Linux hebt. De data wordt versleuteld verstuurd, maar CyberGhost houdt wel bij hoe vaak je hun app gebruikt. Verder wordt er niets bijgehouden. Er missen wel een aantal zaken zoals het ontbreken van diskless RAM-servers en geen mogelijkheid tot dubbele VPN-verbindingen.

5: Private Internet Access

Private Internet Access is de hekkensluiter van dit lijstje. De aanbieder heeft een goed beveiligde verbinding, biedt een scherpe prijs en het grootste serveraanbod van alle VPN-diensten. Het is een relatief goedkope dienst en biedt meer opties voor gevorderde VPN-gebruikers. Toch laat de aanbieder ook wat te wensen over.

Met PIA is het mogelijk om het Netflix-aanbod van andere landen te bekijken. Vooral je privacy en veiligheid zijn voor deze dienst het belangrijkst. Dat gaat vaak ten koste van toegang tot bijvoorbeeld Netflix. Dat is immers niet waar het bedrijf zich op richt. Je logt gerust in met Windows, MacOS, Linux, iOS en Android. Bovendien biedt de aanbieder verschillende extensies voor je browser aan.

Private Internet Access werkt met OpenVPN en WireGuard. Het bedrijf houdt geen logs of informatie over gebruikers bij. Dankzij de ingebouwde kill switch ben je altijd beschermd; de internetverbinding valt weg als de VPN-verbinding verbroken is. Daarnaast gaat het bedrijf ook malware en trackers tegen.

Wat tegenvalt aan PIA is de klantenservice. Er zijn veel gidsen in de databank, maar de klantenservice bereiken om met een mens te praten kan lastig zijn. Na lang wachten krijg je wel een correct antwoord. Een live chatfunctie heeft PIA niet.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.