Dit is hoe je er voor zorgt dat jouw bedrijf gevonden wordt

Je KVK inschrijving is geregeld, je hebt een boekhoudprogramma uitgezocht en je kan de hele wereld aan. Wat een heerlijk gevoel! Maar nu moet je nog je eerste klanten binnen halen. Om dit te laten lukken, hebben veel ondernemingen een professionele website laten bouwen.

Waarom een website als bedrijf?

Bijna elk bedrijf heeft tegenwoordig een website. In de tijd van het internet, is het voor iedereen een gewoonte geworden om eerst datgene wat ze willen aanschaffen of gebruiken, op te zoeken. Als jij een website paraat hebt waarop jouw professionaliteit te zien is, maar waar ook je contact- en adresgegevens, openingstijden, en diensten die je aanbiedt weergegeven worden, dan is de kans groter dat een klant zaken met jou doet.

Wat moet er allemaal op de website van mijn bedrijf?

Dit hangt natuurlijk af van het type onderneming. Een lokale onderneming heeft vaak baat bij foto’s, adres- en contactgegevens, diensten/producten en openingstijden. Een onderneming die landelijk of zelfs wereldwijd op kan schalen, heeft naast deze zaken ook vaak een webshop en een blog. Een webshop is handig om de producten wereldwijd aan te schaffen, en een blog over hun expertise is belangrijk om via zoekmachines bezoekers naar de site te trekken. Een kleiner lokaal bedrijf heeft hier over het algemeen minder aan, maar het kan waardevol zijn om een persoonlijkere blog te hebben zodat je klanten je leren kennen.

Screenshot van website HTML code.

Foto door Pixabay via Pexels

Hoe zorg ik ervoor dat mijn website gevonden wordt?

Duidelijk: ieder bedrijf heeft tegenwoordig wat aan een website. Maar nu moet deze nog gevonden worden. Om gevonden te worden, maak je gebruik van SEO: Search Engine Optimalisation, ofwel zoekmachine-optimalisatie in het Nederlands. Door gebruik te maken van SEO technieken komt je website hoger in de resultaten van zoekmachines zoals Google. Veel SEO technieken komen eigenlijk neer op het verwerken van goede beschrijvingen op je website: beschrijvingen van de website zelf, van de pagina’s en zelfs van de afbeeldingen. Ook loont het altijd om de content relevant te maken aan dat waar mensen veel naar zoeken. Daarnaast komt er ook nog een technisch aspect bij kijken, maar veel bedrijven waar je professionele websites kunt laten maken, zorgen er altijd al voor dat dit klopt.

Een boost voor je onderneming

Een website geeft aan iedere onderneming een boost. Op je website toon je namelijk de informatie die klanten van je willen weten. Als je ervoor zorgt dat deze informatie op je website staat en je website door middel van SEO gevonden wordt, zijn de klanten straks niet meer van je af te slaan! Een bonus tip: kies voor een lokale website bouwer. Woon je in Utrecht, kies dan voor een website laten maken in Utrecht. Je kunt dan makkelijker sparren met de websitebouwer over de zichtbaarheid van je bedrijf.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.