De aanschaf van een zakelijke laptop: hier moet je op letten

Als je opzoek bent naar een geschikte zakelijke laptop, kun je misschien wat overrompeld worden door het grote aanbod. Er zijn veel verschillende merken en daaronder ook nog eens veel verschillende zakelijke laptop modellen. In dit artikel geven we je een aantal handvaten mee zodat je een goede keuze kan maken voor een geschikte laptop.

Kijk allereerst waar je de laptop voor gaat gebruiken

Een goed startpunt is altijd om te kijken waar je de laptop voor wilt gaan gebruiken. Er zit namelijk een groot verschil tussen lichte werkzaamheden zoals tekstverwerking of surfen op het internet en zwaardere taken zoals grafische vormgeving. Het is heel belangrijk dat je duidelijk in kaart brengt wat je werkzaamheden zijn en welke programma’s je wilt gaan gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een specifiek programma waar je veel mee werkt zoals Adobe Photoshop? Dan kun je gemakkelijk opzoeken wat voor specificaties je nodig hebt om dit programma goed te kunnen draaien.

Een geschikte processor

Ga je aan de slag met lichte werkzaamheden zoals tekstverwerking, surfen op het internet of het maken van een PowerPoint presentatie? Dan kun je al aardig uit de voeten met een Intel Core i3 processor. Voor wat zwaardere taken zoals multitasking en Photoshop kun je beter kiezen voor een Intel Core i5 processor. Een geschikte laptop voorzien van een Intel Core i5 processor is de Lenovo ThinkBook laptop. Wil je echt het onderste uit de kan halen en ga je grotere programma’s draaien? Dan raden we aan om te kiezen voor een laptop, voorzien van een Intel Core i7 of zelfs een i9 processor.

Lenovo ThinkBook 15 - 21A4002BMH
Lenovo ThinkBook 15 – 21A4002BMH

Wel of geen videokaart?

Deze vraag is eigenlijk heel makkelijk te beantwoorden. Ga je zwaardere grafische taken uitvoeren dan heb je echt een goede videokaart nodig. Een krachtige laptop voorzien van een videokaart is bijvoorbeeld de HP ZBook laptop. Kijk goed naar de eisen van je softwarepakket om te bepalen welke videokaart je nodig hebt. Voor de alledaagse werkzaamheden heb je in principe geen videokaart nodig en kan je met de onboard graphics van je processor al je werkzaamheden volbrengen.

Kijk naar het interne geheugen

Het interne geheugen op je laptop geeft aan hoeveel ruimte je hebt om bestanden op te slaan. Werk je voornamelijk in de Cloud? Dan heb je niet zozeer veel intern geheugen nodig en heb je aan een 128GB of 256GB SSD voldoende. Sla je bestanden op je laptop op of heb je regelmatig grote bestanden die opgeslagen moeten worden? Dan raden we aan om te kijken naar een laptop voorzien van een 512GB SSD of groter.

Het schermformaat

Het schermformaat is ook een belangrijke factor om rekening mee te houden. Wil je een mooie balans tussen formaat en draagbaarheid dan is bijvoorbeeld de HP EliteBook van Redable 15 inch een goede optie. Ben je veel onderweg dan is het misschien beter om te kiezen voor een laptop die een wat kleiner schermformaat heeft zodat hij makkelijk mee te nemen is. Werk je veel op een plek en vind je het fijn om op een groter scherm te werken? Dan is een laptop van 17 inch misschien weer een betere keuze.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.