Spotify speelt muziek via bluetooth zonder geluid af in de auto

Probleem:

Spotify laat geen geluid meer horen via de Bluetooth verbinding met auto.Onlangs zat ik in de auto te wachten. Ik had mijn smartphone via Bluetooth verbonden met mijn auto zodat ik Spotify kon streamen. Na een tijdje besloot ik om een andere playlist uit te zoeken.

Nadat ik een keuze had gemaakt in Spotify stopte ik mijn iPhone terug in mijn broekzak, maar op dat moment stopte ook het geluid in de auto. De muziek speelde wel af alleen hoorde ik geen geluid. Het volume in de auto stond op normaal.

Oplossing:

Thuis heb ik mijn smartphone verbonden met mijn Ultimate Ears Bluetooth speaker en Spotify begon meteen muziek met geluid af te spelen.

Zou het dan aan de Bluetooth verbinding kunnen liggen?
Ik heb mijn Bluetooth verbinding met de auto verwijderd en opnieuw toegevoegd maar het probleem was nog steeds aanwezig. Ik kon ook gewoon gebeld worden of andere mensen bellen via Bluetooth.

Spotify opnieuw installeren?
Deze oplossing vond ik op internet, maar ook dit loste het probleem niet op.

De oplossing:
Het probleem zat hem in de Spotify app. Per ongeluk had ik het volumen op 0 gezet voor de specifieke Bluetooth verbinding met mijn auto. Hoe ik dat voor elkaar heb gekregen? Geen idee. Volg onderstaand stappenplan om het op te lossen.

  1. Ga in de auto zitten en start de auto
  2. Open Spotify, kies een leuke playlist en speel deze af op jouw smartphone
  3. Maak met de smartphone verbinding met de auto als dit nog niet gebeurt is
  4. Je hoort geen geluid
  5. Open Spotify, onderin zie je welk nummer er afgespeeld wordt
  6. Druk rechts op het Bluetooth logo zodat er een nieuw scherm wordt geopend
  7. Helemaal onderin vind je het icoontje van een box met daarnaast een wit bolletje
  8. Dit witte bolletje stond bij mij helemaal naar links
  9. Schuif dit bolletje naar rechts en je hoort weer geluid in de auto

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.