Hoe je je laptop scherm schoon kunt houden

Je computers kunnen op een gegeven moment vuil worden. Laptops daarentegen moeten vanwege het gebruik vaker worden schoongemaakt. Als je vaak met je laptop reist, wil je hem misschien minstens één keer per maand schoonmaken. Door vuil  op je laptop scherm en toetsen te krijgen, kan deze minder goed werken. Zorg er zo snel mogelijk voor dat je laptop is uitgeschakeld en niet is aangesloten op enige vorm van stroom voordat je hem gaat schoonmaken. Als het mogelijk is, moet je ook de batterij uit de auto halen. Haal nu de laptop uit je rugtas en maak hem schoon!

Tips hoe je je laptop schoon kan houden.
Foto door JÉSHOOTS via Pexels

Maak gebruik van de microvezeldoek

Een microvezeldoek kan worden gebruikt om stof op het oppervlak van dingen te verwijderen. Zo spreid je het doekje voorzichtig uit op je scherm. Wrijf het heen en weer. Met je andere hand zou je het scherm op zijn plaats kunnen houden terwijl je het schoonmaakt. Je kunt je scherm kapot maken als je te hard drukt of hardnekkige vlekken probeert weg te krabben. Je wilt toch niet het stof vervangen door een kras die niet kan worden schoongemaakt? Gebruik slechts de kleinste hoeveelheid druk om oppervlakte stof weg te vegen. Je laptop ziet er na het schoonmaken van het scherm net zo esthetisch uit als een nachtlampje.

Een vochtige spons kan ook je vriend zijn

Maak een schone spons nat en knijp erin totdat hij niet druipnat is. Gebruik water dat is gezuiverd of gedistilleerd in plaats van kraanwater omdat het mineralen bevat. Je wilt waarschijnlijk geen minerale strepen op je scherm. Schrob je scherm niet. Veeg het voorzichtig af, met lichte druk, en wrijf niet. Je kunt ook een reinigingsdoekje gebruiken dat al nat is geweest. Zorg er wel voor dat er geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals ammoniak of bleekmiddel in zitten, die je scherm kunnen beschadigen als je het schoonmaakt. Er kan water in je laptop komen en de interne onderdelen beschadigen, dus zorg ervoor dat je al het water eruit hebt geperst.

Schermreinigingsset

Je kunt een schermreinigingssets kopen op internet of in elke winkel die elektronica verkoopt. Je kunt deze ook zelf maken. Deze kits worden geleverd met een reiniger voor laptop schermen en worden meestal geleverd met een microvezeldoek. Zoek snel of er staat dat de kit veilig is voor touchscreens als je die hebt. Laptop schermen mogen niet worden schoongemaakt met glasreinigers zoals die met ammoniak erin. Ze kunnen het scherm beschadigen. Zorg ervoor dat je je laptop niet in vuile tassen stopt nadat je hem hebt schoongemaakt. Ach, wie zou dat nou gedaan hebben.

Je schoonmaak bewegingen zijn belangrijk!

Nadat je klaar bent met het schoonmaken van je scherm, wil je misschien je microvezeldoek pakken en deze voorzichtig in een cirkel rond het scherm wrijven voor een laatste beweging. Hiermee worden eventuele strepen of vuil verwijderd die mogelijk zijn achtergelaten door de spons of de reinigingsset. Teken een reeks strakke cirkels over de bovenkant van je computerscherm. Ga dan heen en weer over je scherm totdat je de onderkant van het scherm bereikt.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.