Maak jouw eigen visuele startpagina op Kadaza.nl

Als je de 30 gepasseerd bent dan kan je je vast nog wel de tijd van Startpagina.nl herinneren. Deze website toonde een overzicht van websites verdeeld in rubrieken. Later kwamen hier nog subsites bij over specifieke onderwerpen zoals sporten of eten.

Het nadeel is dat je maar beperkt je eigen links toe kan voegen. Zou het niet handig zijn als je een volledig eigen startpagina kan maken met eigen websites?

Favoriete websites op meerdere apparaten

Je zal misschien meteen denken aan de favorieten optie van een browser wat een prima gedachte is. Al wordt deze functionaliteit door de browsers van vandaag steeds verder verstopt. Iets nodig? Dan Google je dat toch.

Maar het grote nadeel hiervan is dat dit beperkt is tot de browser die je gebruikt. Sommige bieden nog de optie om het te synchroniseren met dezelfde browser op andere apparaten maar niet met andere browsers.

De gemiddelde internet gebruiker heeft een laptop, tablet en smartphone. Meestal van verschillende merken zoals Apple, HP, Samsung, Dell en Lenovo. Ben je een echte smartphone gebruiker dan kan je een app installeren om jouw favorieten sites bij te houden, er zijn er zat. Maar deze werkt meestal niet samen met een Windows computer.

Eigen startpagina

Onlangs maakte ik kennis met Kadaza die de mogelijkheid biedt om een eigen persoonlijke startpagina te maken. De website zelf toont een overzicht van de meest populaire websites in Nederland verdeelt over een aantal categorieën.

Persoonlijke startpagina maken met Kadaza.

Privacy en geen account nodig

Een pluspunt vind ik meteen dat je geen account nodig hebt om deze visuele startpagina te kunnen gebruiken. Jouw startpagina wordt opgeslagen in een lokale cookie wat volgens de privacy en cookiewet mag. Daarnaast heeft iedere startpagina een unieke URL die je op een ander apparaat kan gebruiken of kan delen met vrienden. Het enige wat je nodig hebt is een browser en het is verder apparaat onafhankelijk.

Het principe werkt heel simpel. Je hebt een handig overzicht met herkenbare logo’s van bijvoorbeeld Marktplaats, Funda en Bol.com. Deze kan je wijzigen door rechts bovenin op het potloodje te klikken. Klik vervolgens op het logo dat je wil vervangen door het logo van een andere website.

Deel het in hoe jij wilt!

Staat de volgorde je niet aan? Dan kan je deze wijzigen door de logo’s in de juiste volgorde te slepen. Klaar met wijzigen. Klik op het potloodje en de instellingen worden bewaard. Naast jouw eigen selectie websites kan je ook nog bladeren door de honderden andere websites verdeeld over categorieën. Het is gewoon al leuk om er door heen te klikken.

Om het visueel nog iets leuker te maken kan je ook een eigen achtergrond kiezen. Zo heb ik een Duitse herdershond op de achtergrond staan. Hiermee hebben we ook bijna alle functionaliteiten besproken. Niet om de ontwikkelaars te beledigen maar het voldoet wel aan de regels van KISS (keep it stupid simple).

Browser startpagina

Wil je nog sneller op jouw eigen visuele startpagina uitkomen? Dan kan je deze ook als startpagina instellen door links bovenin op “Stel in als startpagina” te klikken.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.