Tui.nl access denied, you don’t have permission to access

Probleem:

Je wilt de website van Tui.nl bezoeken om een reis te boeken of om stoelen te reserveren voor een vlucht. Helaas wordt de volgende foutmelding getoond.

Access denied

You don’t have permission to access “https://www.tui.nl” on this server

Reference #18.a5a40517.1653913766.6781fbe

Na een half uur nogmaals de website bezoeken, misschien een storing bij Tui, lost het probleem niet op. Ook een andere browser laat dezelfde foutmelding zien. Je kan wel andere websites bezoeken dus de internetverbinding werkt prima.

Dit probleem kan zich ook voordoen bij andere websites.

Oplossing:

Sommige websites blokkeren bezoekers op basis van het IP adres omdat deze niet in alle landen beschikbaar is of er heeft verdacht gedrag plaatsgevonden. Deze conclusie wordt soms automatisch gedaan en kan daardoor ook onjuist zijn. Een IP adres is het adres waarmee jij het internet op gaat. Vergelijk het met het adres van jouw woning.

De website van Tui.nl bezoeken via een VPN verbinding, zodat het lijkt of je in Amerika zit, zorgt ervoor dat je bovenstaande foutmelding te zien krijgt.

Oplossing 1:
Maak je gebruik van een VPN verbinding via bijvoorbeeld McAfee, NordVPN of Cyberghost? Probeer de website dan eens te bezoeken zonder de VPN verbinding.

Door gebruik te maken van een VPN verbinding lijkt het of je in een ander land het internet op gaat. Bijvoorbeeld Duitsland of Frankrijk. Je krijgt dus ook een ander IP adres. Hiermee wordt jouw privacy beschermd.

Oplossing 2:
Zet de modem uit, wacht 5 minuten en start de modem weer op. Vervolgens kan het nog 5-10 minuten duren voordat je weer internet hebt. Herstart ook de computer of laptop.

Door dit te doen krijg je een nieuw IP adres van jouw internet provider. Het vorige IP adres werd misschien geblokkeerd.

Oplossing getest op:

Windows 10 met McAfee VPN verbinding, door deze uit te schakelen kon de website weer bezocht worden.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.