Huis gekocht? Wissel jouw cilindersloten in voor anderen

Ik woon sinds een aantal maanden samen met mijn vriendin in een nieuw huis. Gekocht van mensen die ik eerder niet kende. Deze situatie geldt voor vrijwel alle huisverkopen, met een paar uitzonderingen, wanneer verkopende en kopende partij bekenden zijn van elkaar zoals vrienden of familie.

Nadat je eigenaar bent geworden komen er heel veel dingen op je af zoals verzekering, hypotheek, internet abonnement, stroom leverancier en ga zo maar door. Wanneer er tussen aankoop en overdracht een lange wachttijd zit heb je meer dan genoeg tijd om hier goede keuzes in te maken. Zo heb ik door te bellen met Ziggo een internetabonnement met 1 jaar lang 50% korting gekregen.

Sleuteloverdracht:

Tijdens de sleuteloverdracht krijg je van de oude bewoners alle sleutels van alle deuren. Door de jaren heen bestaat de kans dat een of meerdere sleutels verloren zijn gegaan. Je zal dus nooit weten of jij ook echt alle sleutels hebt gekregen.

Natuurlijk is het de plicht van de oude bewoners om alle sleutels over te dragen, maar ja als die er tientallen jaren hebben gewoond weten die misschien ook niet meer zeker of ze alle sleutels nog hebben.

Cilindersloten vervangen:

Heb jij je daarom wel eens afgevraagd of je de cilindersloten niet beter kan vervangen door nieuwe? Dan weet je zeker dat jij de enige eigenaar bent van de sleutels. Deze vraag hield me een paar weken geleden bezig. Ik ben toen op internet gaan zoeken wat nieuwe cilinders kosten en kwam bij toeval uit op de site Keycycle.nl.

Recycle jouw cilindersloten en bestel automatisch anderen.

Via deze website kan je jouw cilindersloten inruilen voor andere cilindersloten. Dit werkt via een online formulier. Je geeft aan hoeveel cilinders je op wil sturen met hoeveel sleutels en hoeveel nieuwe je nodig hebt.

Op dit moment kan je alleen gelijksluitende cilinders insturen. Hiermee worden meerdere cilinders bedoelt waarvoor je maar een sleutel nodig hebt.

De cilindersloten die je krijgt zijn tweedehands cilinders die door specialisten zijn gekeurd. Maar als er te weinig tweedehands cilinders zijn krijg je nieuwe cilinders toegestuurd zodat bestellingen door Keycycle altijd geleverd kunnen worden.

Goed voor het milieu:

Natuurlijk kan je nieuwe cilinders online of in een bouwmarkt kopen. Hiervoor zijn grondstoffen nodig die steeds schaarser worden. Met Keycycle zijn er geen nieuwe grondstoffen nodig. Immers krijg je tweedehands producten toegestuurd. Wat veel beter is voor het milieu en de toekomst. Een duurzaam initiatief.

Het tweede voordeel is, los van het milieu, dat je ook geen last hebt van keuzestress. Je geeft het aantal cilinders + sleutels + aantal sterren op en klaar.

Hoe zit het met de veiligheid:

De kans bestaat dat jij de cilinders van de buren krijgt of misschien van een huis aan de andere kant van Nederland. Jij zal dat nooit weten. Hetzelfde geldt voor de nieuwe eigenaar van jouw cilinders.

Ook bij Keycycle wordt veiligheid en privacy als belangrijk gezien. Alle medewerkers hebben een VOG (Verklaring Omtrent Goed gedrag) in moeten leveren. Jouw adresgegevens zijn niet gekoppeld aan de geleverde cilinders. Het bedrijf heeft ook beveiligingsadviseurs voor het Politiekeurmerk in dienst.

Er wordt zelfs geadviseerd om jouw bestelling niet thuis maar op het werk of bij een PostNL punt af te laten leveren. Op die manier wordt niet bekend voor welk huis de nieuwe cilinders zijn. Het onderscheppen van het pakket, kopiëren van de sleutels, en het pakket vervolgens bezorgen heeft daardoor geen nut.

Wanneer cilindersloten vervangen:

Laat je een of meerdere verbouwingen doen door een aannemer of misschien wel meerdere aannemers? Dan is de kans groot dat die bedrijven tijdelijk om een sleutel vragen. Wissel de cilindersloten daarom pas om als alle bedrijven klaar zijn en de sleutels weer ingeleverd hebben.

Een sleutel voor alle deuren:

Een andere motivatie om ze te vervangen zou zijn dat je alle cilinders voortaan met dezelfde sleutel kan bedienen. Geen gerommel meer met een bos sleutels.

Bezoek Keycycle.nl

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.