5 beste streaming services in 2022

Tegenwoordig word je overladen met een grote hoeveelheid aan streamingsdiensten. Er is voor ieder wat wils en er zijn veel verschillende aanbieders. Zo zijn er een aantal grote bedrijven die hun streamingsdiensten aanbieden met zeer goede content. Ook zijn er veel nog onbekende diensten die hun opmars maken.

Omdat het aantal streamingdiensten met een rap tempo wordt uitgebreid staan hier de 5 beste services beschreven. Zo blijft het overzichtelijk en kan jij in één oogopslag zien welke streamingdienst het beste past bij jouw wensen.

Netflix

Netflix hoort absoluut in de top 5 thuis en is misschien wel de beste streamingsdienst die er op het moment is. Bijna iedereen heeft weleens gehoord van Netflix of heeft zelf een abonnement van deze aanbieder. De laatste tijd is Netflix wel minder positief in het nieuws vanwege verhoogde abonnementsprijzen en wisseling in aangeboden content, desondanks kan deze bekende streamingsdienst zeker niet ontbreken in deze lijst.

Netflix heeft een onwijs groot aanbod van films, documentaires en series. Ook verandert het aanbod hierin regelmatig, waardoor er telkens nieuwe content beschikbaar is. Er zijn verschillende opties wat betreft de abonnementen bij Netflix en op bijna alle apparaten is Netflix te gebruiken met de daarvoor bestemde app. Een groot voordeel aan Netflix is dat de content te downloaden is waardoor er ook offline gekeken kan worden. Vaak is het wel zo dat niet alle content in alle landen ter wereld beschikbaar is, waardoor je bepaalde films/series niet kan bekijken in het land waarin je woont. Een goede oplossing hiervoor is VPN, waardoor alles beschikbaar is om te kijken. Hierover later meer…

Streamingsdiensten wereldwijd gebruiken.
Streamingsdiensten wereldwijd gebruiken. Fotocredits NASA on Unsplash

Amazon Prime

Wanneer je een abonnement neemt op Amazon Prime, krijg je daarbij ook toegang tot Prime Video. Dit account van Amazon kost je maar €2,99 per maand, waarbij de eerste 30 dagen gratis zijn. Amazon Prime is een van de grotere streamingsdiensten op het moment. Het aanbod aan films en series is hierbij ook erg groot. De streamingsdienst is op veel verschillende apparaten te gebruiken, zo kun je het op je telefoon kijken, maar ook op je tablet of op de televisie via de app. Bij Amazon worden er veel films en series zelf geproduceerd. Een nadeel van Prime Video is dat er veel content is geblokkeerd, hiervoor dient een aanvullend abonnement voor te worden afgesloten.

Disney +

Disney+ is aan te schaffen voor €8,99 per maand of €89,90 per jaar. Deze dienst is onder andere perfect voor gezinnen met kinderen. De dienst is op maximaal 4 verschillende apparaten tegelijkertijd te gebruiken. Er is steeds meer content beschikbaar in 4K UHD op de daarvoor bestemde apparaten. Net als de hiervoor genoemde diensten is het mogelijk om titels te downloaden en later offline te kunnen bekijken. Uniek aan een Disney+ account is dat je met maximaal 6 personen tegelijkertijd gebruik kan maken van Groupwatch, waardoor je een virtuele filmavond kan houden met je vrienden. Disney+ is de plek om te genieten van bijvoorbeeld: Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, etc.

HBO Max

HBO Max is een on-demand streamingsdienst die wordt aangeboden voor €11,95 per maand. HBO Max is in Nederland vooralsnog te gebruiken met uitsluitend VPN. Dat zorgt er niet voor dat de service duurder wordt, gratis VPN is een zeer goede keuze. HBO Max is net zoals Disney+ een Amerikaanse streamingsdienst. Deze dienst bevat veel hoogwaardige originele programma’s, die zeer goed worden beoordeeld.

Het is mogelijk om tot wel 5 profielen aan te maken binnen 1 account, er is een groot aanbod aan titels en die zijn te bekijken in 4k kwaliteit. Zoals je ziet, echt een aanrader.

Videoland

Voor veel aanbod van Nederlandse series en films is Videoland een zeer goede streamingsdienst. Het is een platform van RTL, dus je weet dat je kwaliteit kan verwachten. Het platform produceert eigen programma’s, zoals Mocro Maffia en Temptation Island Vips. Er is niet alleen Nederlandse content te bekijken op Videoland, ook is er aanbod tussen veel internationale content. Wat ook heel fijn is aan Videoland is dat je bepaalde programma’s en series al vooruit kan kijken ten opzichte van de tv-programma’s van RTL. Buiten Nederland kun je geen gebruik maken van Videoland, tenzij je gebruik maakt van VPN.

VPN

Zoals je hebt gezien is sommige content alleen te bekijken via VPN. Misschien is het handig om eerst een korte uitleg te geven over wat VPN precies is en wat je ermee kan. VPN staat voor: Virtual Private Network. Het betekent dus dat wanneer je gebruik maakt van VPN, dat je niet traceerbaar bent op het internet en dus volledig privé kunt surfen op het internet. Wanneer je normaal op het internet zit en dus zonder VPN wordt er continu informatie uitgewisseld van je smartphone of computer met andere partijen, die hier dan weer gebruik van kunnen maken. Deze partijen weten dan wat jij graag koopt of wat voor content jij graag kijkt om hier het aanbod voor jou op aan te passen. Met jouw gegevens kunnen bepaalde partijen hierdoor dus veel geld verdienen. Ook is de kans groter, als je geen VPN gebruikt, dat jouw informatie in verkeerde handen terecht komt en dat hier misbruik van kan worden gemaakt. De kans is dus groter dat jouw gegevens op plekken belanden waar je dit niet wilt.

Er zijn veel verschillende VPN’s die jouw online veiligheid kunnen verbeteren. Wanneer je gebruik maakt van een VPN-server wordt al jouw data versleuteld, waardoor niemand kan zien wat jij online doet, zelfs je internetprovider kan dit niet zien. Dit houdt ook in dat jouw internetprovider je snelheden niet kan beperken, wat een groot voordeel kan zijn. VPN zorgt er ook voor dat alles wat jij invoert qua wachtwoorden en gegevens wordt versleuteld en niet kan worden gebruikt door hackers. Zelfs al zou je data worden gestolen kan dit niet worden gecodeerd en worden misbruikt door hackers.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.