Wat is een single function printer + printer advies voor 2022

Een paar weken geleden kreeg ik de vraag van iemand of ik hem kon adviseren voor de aanschaf van een nieuwe printer. De huidige printer printte nog wel maar de afdrukken waren wisselend. Soms heel duidelijk, dan weer wazig en de volgende keer vol met strepen. De cartridges waren nog maar net vervangen.

Als startpunt voor mijn advies vroeg ik wat de wensen waren. Hij moest kunnen printen, kopiëren en scannen. Of wel all in one printer. Aangezien computer en beeldscherm zwart waren moest de printer dat ook zijn.

Printers en scanners 20 jaar geleden

Ongeveer twintig jaar geleden werden printers en scanners nog niet gecombineerd in één apparaat. Je had 2 losse apparaten. Ik kan me nog goed herinneren dat de scanner van mijn ouders eerst op moest warmen voordat je kon scannen.

> Wat gebeurt er als je briefgeld met een printer kopieert?

Moest je veel documenten scannen dan moest de scanner tussentijds ook weer opwarmen. Het koste soms dus best veel geduld. Gelukkig is die tijd al lang voorbij en kan je tegenwoordig binnen luttele secondes scannen of kopiëren.

Single function printer

Met bovenstaande wensen ben ik online gaan zoeken en kwam bij toeval de HP OfficeJet Pro 6230 printer tegen. Deze staat ook wel bekend onder de term single function printer. Hiermee wordt bedoelt dat de printer alleen kan printen en dus niet kopiëren of scannen.

HP OfficeJet Pro 6230 printer
HP OfficeJet Pro 6230 printer.

Bol.com heeft deze single function printer te koop staan voor iets meer dan 80 euro. Maar goed je kan hier dus alleen mee printen. Voor 20 euro minder heb je al een all in one printer.

De vraag is daarom ook waarom zou je deze printer kopen? Het kunnen kopiëren van pagina’s is best wel handig. Al snap ik dat je tegenwoordig voor scannen ook prima een smartphone kan gebruiken.

Pluspunt van deze single function printer is wel dat elke kleur een eigen cartridge heeft waardoor je goed kan besparen op inkt.

Mijn advies voor 2022

Ik ben uiteindelijk uitgekomen op de Epson Expression Home XP-3150 all in one printer. Deze in het zwart uitgevoerde printer voldoet aan de eerder genoemde wensen en kan je voor rond de 70 euro online bestellen.

Belangrijk om te weten is dat er bij deze printer geen USB-kabel wordt geleverd. Maar dit geldt tegenwoordig voor alle printers. Naast een USB verbinding kan deze printer ook aangesloten worden op het draadloos netwerk + Apple Airprint ondersteuning.

Epson Expression Home XP-3150.
Epson Expression Home XP-3150.

De Epson Expression Home XP-3150 maakt gebruik van 4 cartridges. Hierdoor kan je besparen op de inktkosten. Tevens kan je besparen op papier doordat deze printer ook automatisch dubbelzijdig kan afdrukken.

De printsnelheid met 25 pagina’s per minuut zwart of kleur is prima in orde. Wil je echt een snelle printer? Dan moet je naar een laserprinter kijken. Maar hoe vaak druk je tegenwoordig nog documenten van meer dan 20 pagina’s af?

Qua uiterlijk ziet deze printer er mooi uit waardoor hij prima op een bureau geplaatst kan worden. De printer is pas in oktober 2021 op de markt gebracht.

Bekijk op vergelijkingssite Knibble.nl waar je deze printer het goedkoopste kan bestellen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.