Refurbished iPads, wat zijn dat?

Refurbished. Misschien heb je er weleens van gehoord. Misschien ook niet. Wat in ieder geval wel zeker is, is dat je er niet aan ontkomt. Refurbished is een belangrijk onderdeel binnen het vergroenen en verduurzamen van onze samenleving. Hoe dat in elkaar steekt, lees je in dit artikel. Ook vertellen we je waarom een refurbished iPad een goede keuze is.

Een refurbished iPad kopen is goed voor het milieu.
Foto door Henry Ascroft op Unsplash

Wat is refurbished en waarom is het goed voor het milieu?

Refurbished is een hip, Engels woord wat staat voor reviseren. Refurbished iPads zijn dus gereviseerde iPads. Het zijn toestellen die al een eerder leven hebben gehad maar zijn anders dan tweedehands omdat ze van A tot Z zijn gecontroleerd. Ervaren technici en professionele software hebben de iPads opengemaakt, gereinigd, gerepareerd waar nodig of onderdelen vervangen. Dankzij dit zuinige proces zijn er weinig nieuwe onderdelen nodig en hoeft er dus ook niet gegraven te worden naar de benodigde schaarse ertsen en andere delfstoffen. Het gevolg? Minder CO2-uitstoot die vrijkomt bij dit proces.

Welke refurbished iPad moet ik kiezen?

Door de bomen het bos niet meer zien: dat geldt ook voor iPads. Welke moet je nu kiezen? Op dit moment zijn twee iPads die een zeer interessante prijskwaliteitverhouding hebben. Dat zijn de iPad 2018 en de iPad 2019 refurbished. Ze beschikken beiden over goede specificaties en gaan nog wel een aantal jaar mee als het gaat om ondersteuning. Maar wat zijn de verschillen?

iPad 2018

De iPad 2019 beschikt over een 9,7-inch Retina beeldscherm. Dit is een gemiddeld formaat en eigenlijk de standaard. Verder schuilt er een A10 Bionic chip onder de motorkap van deze iPad, waardoor gamen en films kijken soepel verloopt. Het opslaggeheugen is verkrijgbaar tot 128GB en de iPad beschikt over een 8 megapixelcamera aan de achterkant en een 1.2MP camera aan de voorkant. Tot slot is dit de eerste iPad uit de basisreeks die ondersteuning biedt voor Apple Pencil. Hierdoor kan je dus mooie schetsen maken.

iPad 2019

Kort gezegd heeft de iPad 2019 dezelfde specificaties als de iPad 2018. Toch is er wel degelijk één belangrijk verschil. Deze iPad biedt, naast ondersteuning voor de Apple Pencil, als eerste uit de basisreeks ondersteuning voor het Smart Keyboard van Apple. Hierdoor ben je helemaal compleet en van alle gemakken voorzien. Ben je veel onderweg? Deze iPad ondersteunt eSIM, waardoor je zowel een digitale als een fysieke simkaart kan gebruiken. Je kan een refurbished iPad 2019 kopen bij forza-refurbished.nl. Zij beschikken over het keurmerk Refurbished, waardoor je verzekerd bent van uitstekende refurbished kwaliteit.

Conclusie

Beide iPads zijn interessant. Ben je op zoek naar een iPad je de volledige ervaring kan bieden en dicht in de buurt van een laptop komt? Ga dan voor de iPad 2019. Heb je deze interesse niet? Dan zit je met de iPad 2018 natuurlijk ook goed.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.