Nest rookmelders gekoppeld aan nieuw Google account

Nest rookmelder.In mijn vorige huis had ik sinds 2018 Nest rookmelders hangen. Deze slimme rookmelders kan je op afstand via een app beheren, de rookmelders controleren zichzelf iedere maand en ze praten in plaats van dat ze piepen.

Deze rookmelders zijn jaren geleden bedacht door Nest Labs die inmiddels ook slimme deurbellen en camera’s hebben uitgebracht. Dat is Google ook niet ontgaan en die heeft in 2014 het bedrijf voor een flink bedrag overgenomen.

Nest of Google account:

Toen ik in 2018 de Nest rookmelders monteerde kon ik nog een Nest account registreren maar had ik ook de optie om mijn Google account te gebruiken. Ik heb toen bewust gekozen voor een Nest account i.v.m. de verbeterde privacy. Op deze manier kon ik mijn privé Google account mooi gescheiden houden van mijn rookmelders.

Verplichte overstap naar Google account:

Sinds een jaar of 2 kan je geen Nest account meer registreren. Google wil dat je een Google account registreert. Maar ook gebruikers met Nest account moeten in 2022 overstappen naar een Google account om optimaal gebruik te kunnen maken van Nest producten. Google garandeert dat de privacy behouden blijft.

Sinds 2022 heb ik samen met mijn vriendin een huis gekocht en ook hier heb ik weer Nest rookmelders gemonteerd. In eerste instantie koppelde ik de rookmelders aan mijn Nest account en wilde ik mijn vriendin uitnodigen zodat ze ook de rookmelders kan beheren via de app. Maar om dat te doen moet je ook al overstappen naar een Google account.

Ook Nest rookmelders kopen? Bezoek dan de prijsvergelijker Knibble.nl voor de goedkoopste prijs.

Een nieuw Google account

Om mijn eigen zoekgeschiedenis in Google zoeken, Youtube en andere Google diensten gescheiden te houden van de Nest rookmelders heb ik daarom een nieuw account geregistreerd. Dit account is geregistreerd op het gezamenlijke e-mailadres waar ik en mijn vriendin toegang tot hebben. Vervolgens heb hier de Nest rookmelders aangekoppeld.

Voor dit Google account heb ik de privacy zo streng mogelijk ingesteld en alle diensten die je uit kan schakelen heb ik uitgeschakeld.

Conclusie:

De privacy wordt zo veel mogelijk gewaarborgd en wij kunnen nog steeds alle functies van onze Nest rookmelders gebruiken.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.