BTC en ETH stegen naar nieuwe 60-daagse hoogtepunten

De dalende Consumenten Prijs Index cijfers, afgekort CPI, brachten enkele positieve momenten terug naar de cryptomarkten toen Bitcoin (BTC) steeg tot bijna $ 25.000. Altcoins volgden en velen, zoals Ethereum (ETH), markeerden hun eigen hoogste punten op meerdere momenten. De marktkapitalisatie, de totale waarde van cryptocurrency, is in een dag met $ 70 miljard gegroeid.

Bitcoins (BTC) en diverse alt coins zoals Ethereum (ETH).

Bitcoin worstelt onder $ 25K

Na een relatief rustig weekend waarin bitcoin meestal rond de $ 23.000 lag, ging het maandag in het offensief en sprong deze boven de $ 24.000.

De berenmarkt, wat inhoud dat koersen langdurig in een dalend patroon zitten, kwam echter vrijwel onmiddellijk terug en lieten geen verdere verhogingen toe. Integendeel, BTC begon een terugval en zakte naar $ 22.700. Bitcoin kaatste terug naar $ 23.000 in afwachting van het komende Amerikaanse CPI-cijfer van juli, dat naar verwachting lager zal uitkomen dan de vorige maand.

De VS kondigden inderdaad een lagere inflatie van 8,5% aan, wat zelfs lager was dan de verwachte inflatie van 8,7%. Omdat het een risicovol bezit was, reageerde bitcoin met een onmiddellijke prijsstijging tot $ 24.000.

Is het nu het moment om in Bitcoin te investeren?

Bitcoin is tenslotte een speculatief risico en in veel landen hebben de autoriteiten zelfs een speciale waarschuwing afgegeven over het beleggen in bitcoin en in cryptocurrencies in het algemeen. Sommige landen willen echter crypto-activa adopteren en deze markt reguleren.

Bitcoin als investering

Dat de active een bepaalde waarde en toekomstpotentieel heeft, geeft het niet automatisch een plaats in een beleggingsportefeuille.

Is het theoretisch mogelijk om een ​​combinatie van bitcoin in een beleggingsportefeuille te verantwoorden? Men kan verschillende hoofdredenen bedenken om dit te doen.

Niemand weet of bitcoin zal blijven stijgen zoals in het verleden. Het is een scenario dat niet kan worden uitgesloten, gezien de kenmerken van een beperkt aanbod en een groeiende vraag naar activa.

De dynamiek van een constante/stijgende vraag en het afnemende aanbod ondersteunen de conclusie dat de prijs van bitcoin zal blijven stijgen.

Bitcoin als opbrengstgenerator

Op de lange termijn kan bitcoin het rendement verbeteren dat een beleggingsportefeuille zal opleveren, zelfs als het rendement zeer afgemeten is. Het doel van elke beleggingsportefeuille is om te groeien. Idealiter willen we activa opnemen waarvan de waarde in de loop van de tijd toeneemt.

Bitcoin voldoet zeker aan deze definitie, althans in termen van historische prestaties. De prijs vliegt al meer dan tien jaar met honderden procenten.

Bitcoin is meestal gekoppeld aan een cyclus (herhalend process). Doorgaans begint de bullish markt in Bitcoin na elke cyclus, gevolgd door een scherpe daling. Een bullish markt is een vrije vertaling van het Engelse bullmarket wat betekent dat markt stijgt als de condities van de economie goed zijn.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.