MacBook Pro toon verkeerde resolutie op tweede scherm

Probleem:

Je hebt een MacBook Pro die je verbindt met een extern scherm zodat je op twee schermen tegelijk kan werken. Maar op een dag sluit je weer de kabel van het beeldscherm aan en toont deze de verkeerde resolutie.

Opnieuw opstarten van de MacBook Pro lost het probleem niet op. Ook de kabels heb je gecontroleerd en die zitten aan beiden kanten stevig in de aansluitingen.

Wanneer je op de MacBook Pro bij Systeemvoorkeuren de Beeldscherm instellingen bekijkt zie je dat het scherm ook niet geïdentificeerd wordt. Het is een standaard scherm en daardoor krijg je een verkeerde resolutie.

Oplossing:

Wanneer je de MacBook Pro verbind met een ander extern scherm wordt wel de juiste resolutie getoond. In Systeemvoorkeuren wordt het scherm nu ook bij naam herkend. De conclusie is dus dat het aan de kabels of het scherm zelf ligt.

De oplossing is om de bron in het beeldscherm tijdelijk te wijzigen naar een andere bron en dan weer terug. Met bron wordt bedoelt welke aansluiting je op het beeldscherm gebruikt om die te verbinden met jouw MacBook.

Voorbeelden zijn:

  1. DisplayPort
  2. Mini DisplayPort
  3. HDMI
  4. DVI
  5. VGA

Het beeldscherm zal na het wisselen opnieuw door de MacBook Pro worden geregistreerd en vanaf dan wordt ook de juiste resolutie getoond.

Oplossing getest op:

MacBook Pro 16 inch 2021 met een U2414 Dell 24 inch scherm

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.