Studeren na de zomer? Dit heb je nodig

Gefeliciteerd: na de zomer ga jij beginnen aan een (andere) opleiding. Om dit nieuwe hoofdstuk goed in te leiden is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Er zijn een aantal items die je goed kunt gebruiken wanneer je de gangen van een schoolgebouw gaat bewandelen. Weet je niet wat je allemaal nodig hebt voor je opleiding? Lees dan vooral verder, dan helpen wij je op weg.

Haal de noodzakelijke spullen in huis

Voordat je secundaire items kunt gaan shoppen, is het belangrijk dat je weet wat je sowieso in huis moet halen. Vaak geven scholen voor de start van het schooljaar aan welke spullen je nodig hebt om het jaar goed door te komen. Denk dan bijvoorbeeld aan de juiste schoolboeken, een goed functionerende laptop, pennen, schriften en aanvullende spullen die van toepassing zijn op de branche waarin je je gaat verdiepen gedurende de opleiding. Wanneer je al deze spullen op zak hebt, ben je ervan verzekerd dat je de belangrijkste zaken op orde hebt.

Kies de juiste laptop

Tegenwoordig worden er veel dingen gedaan op de laptop. Sterker nog: veel kantoren zijn afhankelijk van hun draagbare computer. Dat betekent natuurlijk dat school mee moet gaan met die trend; het heeft immers geen zin om leerlingen te onderwijzen met verouderde technieken. Juist daarom is het zo belangrijk dat je goed investeert in de juiste laptop. Sommige scholen zullen je een bepaalde laptop aanraden, omdat ze bijvoorbeeld met de software van Microsoft of Apple werken. Dit advies hoeft vaak niet opgevolgd te worden, dus houd daar rekening mee wanneer je de laptop aanschaft.

Maak optimaal gebruik van je laptop

Wanneer je een laptop hebt aangeschaft, kun je er net zo goed meteen optimaal gebruik van maken. Onze tip? Kijk een aantal YouTube-tutorials om jouw nieuwe aanwinst door en door te leren kennen. Zo heb je jouw laptop sneller goed onder de knie. Ook zijn er bepaalde accessoires die het gebruik van je laptop flink opkrikken. Denk bijvoorbeeld aan een usb stick, hiermee zul je voorkomen dat de schootcomputer te vol raakt en langzaam wordt. Met een stickje kan je ook een back-up te maken van je opdrachten en verslagen. Vergeet niet dat je laptop ook meteen dient als: kalender, notitieblok, communicatiemiddel (en tv in je vrije tijd).

Deze items zijn ook handig om mee te nemen

Een collegedag kan al met al vrij lang duren. Vooral als je ook ver moet reizen voordat jouw schooldag kan beginnen en eindigen. Zorg daarom dat je de andere spullen die je nodig hebt op tijd aanschaft. Denk dan aan: een thermosbeker om je lekkere kopjes koffie en/of thee warm te houden, een flesje water, een goede oplader voor je telefoon en laptop, oordopjes of een koptelefoon, gezond eten en een notitieblok.

Ben jij nu ook helemaal klaar om te beginnen aan jouw nieuwe opleiding?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.