Voordelen van werken in een start-up

Begeef je je sinds kort op de arbeidsmarkt? Kiezen tussen een start-up en een gevestigd bedrijf kan een moeilijke keuze zijn. Ga je voor excitement of stabiliteit? Wij zijn er om te helpen. In deze blog geven we je de voordelen van werken in een start-up mee.

Klein team

Een start-up begint met een klein team. Het grote voordeel? Jij bent erbij vanaf het prille begin. Slaat de hele boel aan, dan is de kans groot dat jij doorgroeit tot een onmisbare pilaar binnen de onderneming. Zo’n klein team werkt daarnaast ook erg prettig. Er is veel one-on-one en directe communicatie. Dit kan soms als wat chaotisch worden ervaren, omdat er misschien nog geen echte praktische routine aanwezig is, maar met een beetje aandacht voor dit gegeven zijn jullie zo op weg naar een gezonde en vlotte communicatie op de werkvloer. Hou je van afwisseling? Ook dan is een start-up een goed idee. Omdat het team nog klein is kan het wel eens zijn dat je als pakweg copywriter ook eens de inkomende betalingen met iDEAL moet checken of een klant moet opbellen.

Een start-up maakt gebruik van de nieuwste technologie.
Foto van NASA op Unsplash

Vooruitstrevende technologie

Je druk maken over prehistorische en blazende computers die het van tijd tot tijd begeven, trage software systemen waar je de kriebels van krijgt en stoffige excellijsten die je niet begrijpt? In een start-up hoef je je er geen zorgen over te maken. Ze werken meestal met de nieuwste software, alles in the cloud en liefst zo UX-friendly as can be! Op gebied van technologie zit je dus vaak wel goed. Want tegenwoordig moet het snel gaan als je de concurrentie voor wil zijn. Denk bijvoorbeeld aan een slim CMS-systeem en gebruiksvriendelijke Payment Service Provider uit Nederland, maar ook aan een geïntegreerde CRM dat gekoppeld is aan alle andere applicaties is tegenwoordig heel normaal. Al die technologieën maken dat het echt lekker werken is in een start-up. En tijd is geld! Degelijke en nieuwe software en technologie is beslist de investering waard.

Nadelen?

Of er ook nadelen zijn? Zoals met alles zijn er ook kanttekeningen te maken. Er is natuurlijk een kans dat je start-up de bikkelharde opstartfase niet overleeft. We moeten daarin realistisch zijn. Daarom zijn goede en open gesprekken tijdens je sollicitatieprocedure erg belangrijk. Geen start-up is hetzelfde. Hoelang zijn ze bezig? Wat is hun corebusiness, komt er nu voldoende binnen? Hoe zien zij de toekomst? Allemaal vragen die je kan stellen tijdens een sollicitatiegesprek. Veel succes!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.