De 4 beste videobewerkingsprogramma’s voor gamers

Hou je ervan om jouw gameplay online te streamen? Vermaak je publiek dan met goed bewerkte content en gebruik het beste videobewerkingsprogramma hiervoor. Vandaag deel ik vier videobewerkingsprogramma’s die elke gamer zou moeten proberen. Of je nu een newbie of een pro bent, je zult de juiste optie vinden.

Eerst maak je kennis met twee geavanceerde video editors, daarna introduceren we nog twee gebruiksvriendelijke programma’s die iedereen kan uitproberen. Lees dit artikel tot het einde om te bepalen welke gaming videobewerkingsprogramma het beste bij jou past.

Vier mogelijke videobewerkingsprogramma's voor gamers.

1. Final Cut Pro:

Final Cut Pro is een videobewerkingsprogramma van Apple. Je kunt er projecten mee importeren die je in iMovie hebt bewerkt en je schermopnamen vlekkeloos blijven maken met de professionele gereedschappen van deze software. Final Cut Pro biedt ook intuïtieve gereedschappen voor ondertiteling in het formaat dat jij nodig hebt. Je kunt de ondertiteling helemaal opnieuw typen of een bestaand bestand gebruiken. Het programma om video te bewerken zal automatisch de bijschriften verbinden met het corresponderende deel van het beeldmateriaal of de audio die aan de tijdlijn zijn toegevoegd. Bovendien kun je in deze videobewerker de video stabiliseren, multicambewerking proberen, clips sneller of langzamer maken, een soundtrack toevoegen en nog veel meer. Hoewel Final Cut Pro misschien te veel opslagruimte in beslag neemt, kan het ongetwijfeld dienen als videobewerkingssoftware voor games.

2. DaVinci Resolve:

DaVinci Resolve is ook een geschikte videobewerker voor gamers. In tegenstelling tot het vorige programma, is het compatibel met zowel Mac, Windows en Linux. Het biedt handige functies zoals stabilisatie, Multicam-bewerking, AI-gestuurde ruisonderdrukkingstool etc. Het zal zeker een filmische look voor jouw video creëren. Deze ingewikkelde en dure software wordt echter eerder gebruikt door professionals die aan een groot project werken dan door onafhankelijke filmmakers die alleen hun gameplayvideo’s willen bijwerken. Als je echt van videobewerking houdt, probeer het dan eens.

3. Clipify:

Probeer Clipify zeker als je op zoek bent naar automatische filmbewerking software. Wat Clipify speciaal maakt zijn de professionele toolkit en de eenvoud. Het is een perfecte optie voor degenen die niet veel tijd willen besteden aan het uitzoeken hoe je videobewerkingssoftware moet gebruiken voor gamen. Met Clipify kun je je beeldmateriaal stabiliseren, een logo toevoegen, inzoomen op een video, filmische overgangen toepassen, gesproken commentaar en muziek toevoegen uit de ingebouwde collectie of uit je eigen map. Bovendien kun je in deze gratis en lichtgewicht video-editor het bestand opslaan als een video voor YouTube en het meteen uploaden naar de website. Als blogger kun je ook gebruikmaken van de volgende functies: chroma-key-tool (het vervangen van een kleur), tekstbijschriften in 50+ stijlen, bijsnijden, een clip versnellen en vertragen, curve, kleurcorrectie en meer.

4. InVideo:

InVideo is een andere beginners-vriendelijke optie om te overwegen. In tegenstelling tot de genoemde programma’s, kun je met InVideo opnamen online aanpassen, omdat het een webgebaseerde videobewerker is. Het programma is heeft veel aanpasbare sjablonen – je kunt heel wat geschikte lay-outs vinden voor je gameplay video. Bovendien kun je met InVideo jouw beelden bijsnijden of trimmen, jouw video inspreken, de audio bewerken en jouw logo, kleuren en andere merkelementen instellen. Met de browser-gebaseerde video-editor kun je ook samen met meerdere teamleden aan een project werken. Als je de gratis versie gebruikt, krijg je echter wel te maken met het watermerk van de editor op je videobestanden.

Conclusie:

Nu gameplayvideo’s de sociale media overnemen, is het van cruciaal belang om jouw inhoud te laten opvallen. De beste videobewerkingsprogramma’s waarover we je hebben verteld, zal je zeker helpen je beeldmateriaal te verbeteren. Er zijn verschillende manieren om je video te upgraden – om erachter te komen wat voor jou het beste werkt, vraag je jezelf af, welke tools je echt nodig hebt en welke vaardigheden, apparatuur en ervaring je hebt.

Als je wilt experimenteren met alle mogelijke gereedschappen en tijd hebt om een ingewikkeld programma uit te zoeken, kijk dan eens naar Final Cut Pro en DaVinci Resolve. Deze videobewerkingsprogramma’s zijn perfect voor degenen die hun competenties willen verbreden en hun montage naar het volgende niveau willen tillen.

Als je niet van plan bent om je tijd en geld te investeren, dan is Clipify de juiste keuze voor jou. Met het duo van zijn intuïtieve interface en geavanceerde bewerkingstools kun je in een mum van tijd een professioneel ogende gameplay video maken. Dus Clipify is geschikt voor zowel totale beginners als doorgewinterde gamers. Maar als je niets op je computer wilt downloaden, geef dan niet op – je kunt het ook online doen. InVideo is een webgebaseerd videobewerkingsprogramma dat alles heeft wat je nodig hebt voor een gameplaymontage. Probeer deze videobewerkingsprogramma’s en verbeter jouw video in een paar klikken!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.