Smartphone speelt geen online radio meer af (NPO 3FM)

Probleem:

Je maakt gebruik van een Android smartphone zoals bijvoorbeeld een Samsung Galaxy. Op het hoofdscherm, waar alle apps staan, heb je een icoontje van NPO 3FM om online radio te kunnen luisteren. Het lijkt op een app maar eigenlijk is het gewoon een snelkoppeling naar een website net als een favoriet in een browser op de computer.

Samsung Galaxy smartphone met Android.

Het heeft gisteren nog prima gewerkt maar vandaag werkt het niet meer. Je drukt op het icoontje om online radio aan te zetten maar er gebeurt niets. Je hebt wel internet want je kan wel e-mails ontvangen of WhatsApp berichten versturen.

Oplossing:

Natuurlijk kan het een keer dat de radiozender storing heeft. Je kan dit eenvoudig uitsluiten door via de computer of een tablet naar de website van het radiostation te gaan. Kan je daar wel radio luisteren dan ligt het waarschijnlijk toch aan jouw smartphone.

Websites worden in een tabblad geopend

Druk je op het icoontje dan wordt de website van het radiostation geopend in de browser op jouw smartphone. Deze wordt in een tabblad geopend zodat je meerdere website tegelijk open kan hebben. Zo kan je dus online radio luisteren maar tegelijk ook de reclamefolder van een supermarkt bekijken.

Onlangs is het mij opgevallen dat iedere keer als je op het icoontje van een website drukt de website in een nieuw tabblad wordt geopend. Dit ongeacht of de website al op een ander tabblad wordt getoond.

Het gevolg hiervan is dat je heel snel door de vrije tabbladen heen bent. Zijn die op dan kan je geen nieuwe websites meer openen in de browser. Het lijkt dan net of de smartphone niet reageert wanneer je op het icoontje drukt.

Maximaal aantal tabbladen in een browser

Blijkbaar is het maximaal aantal tabbladen dat je open mag hebben op een Samsung Galaxy smartphone 99. Of dit voor alle Samsung of Android smartphones geldt weet ik niet. Maar om nieuwe websites te kunnen openen moet je eerst een van de andere 99 websites sluiten.

Tabbladen sluiten om nieuwe te kunnen openen

Volg onderstaand stappenplan om tabbladen te sluiten:

Dit werkt vrijwel hetzelfde als wanneer je tussen de open tabbladen wisselt.

 1. Open de browser op jouw smartphone
 2. Onderin het scherm zie je 2 vierkantjes die over elkaar heen staan
 3. Meestal zie je in die vierkantjes ook een aantal staan
 4. Druk op die 2 vierkantjes en je ziet de open tabbladen staan
 5. Tabbladen sluiten kan op twee manieren
  1. Druk op het kruisje rechts bovenin van een tabblad om deze te sluiten
  2. Veeg het tabblad van rechts naar links van het scherm af
 6. Druk nogmaals op de twee vierkantjes om terug te gaan naar de browser

Je kan ook alle tabbladen in een keer sluiten:

 1. Open de browser op jouw smartphone
 2. Onderin het scherm zie je 2 vierkantjes die over elkaar heen staan
 3. Druk op die 2 vierkantjes en je ziet de open tabbladen staan
 4. Druk rechts bovenin op de 3 verticale puntjes
 5. Druk op “Alle tabbladen sluiten” of vergelijkbaar
 6. Druk nogmaals op de twee vierkantjes om terug te gaan naar de browser

Je zou nu weer online radio moeten kunnen luisteren door op het icoontje op het hoofdscherm te drukken.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.