Waarom je jezelf niet voor iedere nieuwsbrief moet afmelden

Jij ontvangt vast een of meerdere nieuwsbrieven van bijvoorbeeld een sportvereniging, Coolblue, Tweakers en natuurlijk Timdehoog.nl. Onder aan die nieuwsbrieven vind je de optie om je af te melden. Dit is verplicht in Nederland. Klik erop en over het algemeen ontvang je geen nieuwsbrieven meer.

> Meld je aan voor de Timdehoog.nl nieuwsbrief

Bedrijven sturen jouw graag een nieuwsbrief. Hiermee vergroten ze hun kans op meer omzet. Want hoe handig is het dat je een aanbieding voor een TV zo in mailbox krijgt?

Niet klikken op “afmelden” of “uitschrijven”

Soms is het beter om de nieuwsbrief gewoon te verwijderen en niet op de “afmeld” link te klikken. Doe je dit dan geef je de afzender een teken van leven dat het e-mailadres bestaat en actief gebruikt wordt. Dan wordt het nog interessanter om nieuwsbrieven naar dat e-mailadres te sturen.

Natuurlijk mogen de organisaties die de nieuwsbrieven versturen dit niet doen, maar het gebeurt wel. Gelukkig houden het merendeel van de bedrijven zich wel aan de regels.

Ontvang je een nieuwsbrief, bijvoorbeeld in het Engels, en ken je de afzender niet? We noemen dit dan eerder spam. Verwijder de nieuwsbrief dan zonder te klikken op een link. Vaak is de kans dan groot dat je na verloop van tijd geen nieuwsbrieven meer ontvangt.

Kleine lettertjes (voorwaarden) lezen voor aanmelden

Spam, niemand vind het leuk, maar soms ben je er zelf verantwoordelijk voor. Lees jij altijd de voorwaarden voordat je op aanmelden klikt voor een gratis dienst of nieuwsbrief? De kans is groot dat daarin besproken wordt dat jouw e-mailadres ook gedeeld wordt met partners of andere bedrijven. Hierdoor ontvang je mogelijk nog meer nieuwsbrieven, waar je nooit om hebt gevraagd, maar je hebt hier wel toestemming voor gegeven.

Afmelden voor ongewenste post via de brievenbus

Lees ook mijn blog over Postfilter.nl. Via deze website kan je jezelf afmelden voor ongewenste post die via de brievenbus binnenkomt.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.