Een domeinnaam verhuizen: ga voor de beste hosting

Jouw website moet te allen tijde bereikbaar zijn. Het is echter niet altijd eenvoudig om dit te realiseren. Er zijn namelijk een groot aantal zaken om rekening mee te houden en je moet hierbij ook verschillende instellingen plaatsen. Een domeinnaam verhuizen kan daarbij van belang zijn, omdat je bij een ander bedrijf een betere hosting krijgt. Voordat je de verhuizing tot stand kan brengen, is het goed om te weten waar je allemaal aan moet denken. En wat houdt de hosting precies in? Na het lezen van onderstaande informatie kun jij ervoor zorgen dat jouw website weer bereikbaar is voor jouw klanten.

De domeinnaam verhuizen in combinatie met de website

Een domeinnaam verhuizen doe je om van de ene provider naar de andere te gaan. Bij sommige providers krijg je namelijk betere voorwaarden en prijzen dan bij de andere, waar jij met jouw bedrijf van kunt profiteren. Het enige wat bij de verhuizing meegaat, is de domeinnaam zelf. De website dien je in dit geval zelf nog over te zetten. Je zult daarom goed moeten weten hoe je alle informatie overzet naar de nieuwe provider, zodat je voorkomt dat jouw website voor langere tijd uit de lucht is en jouw klanten de producten en diensten niet kunnen vinden. Je wilt immers niet dat de klanten in de tussentijd naar jouw concurrenten gaan.

Ga voor de beste hosting als je jouw domeinnaam gaat verhuizen.
Foto door Vlada Karpovich op Pexels

De juiste stappen doorlopen

Je moet bij de verhuizing goed opletten welke stappen je moet doorlopen. Voor iedere extensie werkt het namelijk anders. Bij iedere extensie dien je de verhuizing eerst aan te vragen. Je krijgt hiervoor een EPP code, welke je nodig hebt om de verhuizing door te zetten. Bekijk daarbij ook goed bij welke provider je wilt zitten, zodat je een goed pakket krijgt voor de webhosting. Deze webhosting moet er immers voor zorgen dat jouw website goed bereikbaar is en je met jouw bedrijf niet veel geld kwijt bent aan de hosting zelf. Door voor iedere extensie de juiste stappen te doorlopen, zorg je dat alles zo snel mogelijk geregeld is. Je hoort dan direct hoelang het duurt voordat de overstap geregeld is.

De wachttijd voor de overstap

Afhankelijk van de extensie kan de overstap naar een andere provider een bepaalde tijd in beslag nemen. Bij een Nederlandse extensie heb je te maken met een korte wachttijd, maar met een .com of .eu extensie kan het langer duren voordat je de overstap hebt gemaakt. In de tussentijd kun je er wel voor zorgen dat alle informatie naar de nieuwe website overgezet kan worden en jij niet veel tijd kwijt bent aan het opbouwen van een nieuwe website. Jouw website is snel weer bereikbaar en je kunt jouw klanten op een goede manier helpen aan producten en diensten.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.