Top 7 beste fotobewerkingsprogramma’s voor beginners in 2022

Ben je een nieuweling in de fotografie die net een stijl en nieuwe vaardigheden aan het ontwikkelen is? Het lijkt misschien alsof er veel op je bord ligt aangezien je veel termen uit je hoofd moet leren en nieuwe fotoapparatuur moet uitzoeken. Bovendien moet je na het fotograferen je foto’s nog nabewerken. Het is niet nodig is om meteen naar dure en ingewikkelde editors zoals Adobe Photoshop te springen. Om te beginnen bent je beter af met een intuïtieve fotobewerker.

In deze snelle review vind je de 7 beste fotobewerkingsprogramma’s. Ze zijn allemaal eenvoudig te gebruiken, dus je hoeft alleen maar degene te kiezen die aan je persoonlijke voorkeuren voldoet en helpt het gewenste resultaat te bereiken.

PhotoWorks

PhotoWorks is een AI-fotobewerkingsprogramma voor allerlei soorten foto's.
Screenshot: PhotoWorks.

De eerste is PhotoWorks, een AI-fotobewerkingsprogramma voor allerlei soorten foto’s: landschappen, zeegezichten, portretten, volledige foto’s, enz. Het programma herkent het onderwerp van uw foto zodra je deze uploadt. Aangezien de meeste bewerkingsfuncties automatisch zijn, kun je met PhotoWorks met een paar klikken de gewenste wijzigingen aanbrengen en veel tijd besparen. De software biedt alle essentiële bewerkingsfuncties die je nodig hebt om de foto te verbeteren voordat je deze deelt.

Als je voor een grondiger of creatievere bewerking gaat, is er een set professionele handmatige gereedschappen: Curves, 3DLUT, achtergrond switcher, odd object remover, en meer. Deze fotobewerkingssoftware ondersteunt alle populaire beeldformaten, inclusief RAW, en heeft een batchverwerkingsmodus die je kunt gebruiken voor het bewerken van een hele reeks foto’s van een fotoshoot.

Als je gespecialiseerd bent in het maken van portretten of volledige foto’s, zul je veel plezier beleven aan het automatische programma voor portretverbetering van PhotoWorks. Het mooiste is dat je complexe wijzigingen met een schuifbalk kunt aanbrengen: gezichten slanker maken, de vorm van de neus veranderen, lippen voller maken en wenkbrauwen bijwerken. Hetzelfde geldt voor het bewerken van lichaamsfiguren, wat je in een paar bewegingen kunt doen. Alle bovenstaande functies zijn verpakt in een minimalistische en uitgebreide interface die je zonder moeite kan bedienen. Het programma werkt alleen op Windows PC’s.

InPixio Photo Studio

inPixio Photo Studio is een automatische fotobewerkingssoftware voor beginners.
Screenshot: inPixio Photo Studio

Vervolgens komt inPixio Photo Studio, een automatische fotobewerkingssoftware voor beginners die een waardige concurrent zou zijn voor vele professionele. De uitstekende functies van het programma omvatten automatische luchtvervanging en achtergrondwissel, objectgum, vervagingstool en een diverse bibliotheek met versieringen voor het maken van wenskaarten en leuke montages.

InPixio Photo Studio heeft ook een set essentiële bewerkingsgereedschappen: bijsnijden, belichtingscorrector, highlights editor, kleur en toon verbeteraar, enz. Als je een kenmerkende stijl wilt behouden in alle foto’s van jouw fotoshoot, zal de ingebouwde batchprocessor jou daarbij helpen. Houd er echter rekening mee dat deze fotobewerker zeer weinig hulpmiddelen heeft voor portretbewerking en correctie van lichaamsvormen. Dat betekent dat het niet de beste keuze is voor het bewerken van glamourfoto’s.

Sommige beginnende gebruikers vinden inPixio Photo Studio verwarrend vanwege de interface. Bovendien is het vrij ingewikkeld en heeft het geen gratis proefversie. Maar het programma is beschikbaar als stand-alone voor Windows en Mac. Als je bereid bent het risico te nemen, is het het proberen waard.

Photolemur

Photolemur is een AI-gestuurde fotobewerker voor beginners
Screenshot: Photolemur.

Photolemur is een AI-gestuurde fotobewerker voor beginners die uitsluitend vertrouwt op automatische bewerking. Het enige wat je hoeft te doen is de foto in het programma importeren en een paar schuifregelaars voor de foto te verschuiven om een verfrissende look te krijgen. De software helpt jou bij het retoucheren van portretten, het corrigeren van de kleur, het herstellen van vervormingen en het maskeren van onvolkomenheden. Photolemur heeft een intuïtieve interface en een modus voor batchverwerking, waarmee je veel tijd bespaart bij het bewerken.

De schuifregelaars zijn echter de enige handmatige controle die u met dit programma over uw foto’s krijgt. Voor sommigen kan dit een aanzienlijke beperking lijken in termen van hun creatieve opties binnen Photolemur. Bovendien is het programma relatief duur, gezien wat het biedt. Deze fotobewerker is compatibel met Windows 10 (alleen 64-bits OS) en Mac (macOS 10.13.6 of hoger), maar ondersteunt niet de oudere versies van deze besturingssystemen.

Paint.Net

Paint.Net is een simpel en gratis fotobewerkingsprogramma.
Screenshot: Paint.Net

Zoek je niets bijzonders voor nabewerking en ga je liever voor iets gratis en eenvoudigs? Probeer je foto’s eens te bewerken in Paint.Net. Dit programma heeft lage systeemvereisten en werkt goed, zelfs op oude en trage PC’s. Het helpt je met het bijwerken van afbeeldingen voordat je ze deelt: bijsnijden, roteren, vervagen, verscherpen, kleuren en tinten bewerken. Er zijn een paar schildersgereedschappen om de afbeelding te verbeteren met een leuke tekening of om een handtekening erop te zetten. Om de mogelijkheden binnen deze fotobewerker uit te breiden, kun je gratis extra plug-ins downloaden. Je moet niets bijzonders verwachten van Paint.Net, aangezien het geen geavanceerde bewerkingsfuncties heeft. Als je denkt dat jouw foto geen ingewikkelde aanpassingen nodig heeft, is de kans vrij groot dat dit programma volstaat om jouw foto op te verbeteren.

Fotor

Fotor is beschikbaar als desktop programma, mobiele app en online platform.
Screenshot: Fotor.

Fotor is een minimalistische multi-device dienst, beschikbaar als desktop programma, mobiele app en online platform. Het ondersteunt de meeste beeldformaten, waaronder RAW’s, en heeft een batchbewerkingsmodus voor het wijzigen van meerdere foto’s tegelijk. In Fotor zijn alle tools automatisch en uitgebreid, waardoor de dienst handig is voor beginners.

In de lijst met functies vind je een fotoverbeteraar, grafische basisontwerpopties, een collagemaker, een Ai Art Creator, een achtergrondverwijderaar en -wisselaar en een bibliotheek met bijschriften en versieringen. Fotor is een waardevol hulpmiddel voor social media influencers, omdat het handige tools heeft voor het ontwerpen van content – of het nu voor persoonlijke of commerciële doeleinden is.

Het nadeel van dit handige fotobewerkingsprogramma is dat de desktopversie behoorlijk veeleisend is qua hardware. Tegelijkertijd vereist het online platform een stabiele internetverbinding. Bovendien vinden sommige fotografen Fotor misschien te beperkt in functies voor het bereiken van hoogwaardige resultaten bij het retoucheren.

PhotoDiva

PhotoDiva is een geschikt fotobewerkingsprogramma voor mode fotoshoots.
Screenshot: PhotoDiva

Richt jij je op glamour en mode fotoshoots en wil je een betrouwbare fotoverbeteraar waarmee je met minimale inspanning portretten en volledige opnamen kunt bewerken? Maak kennis met PhotoDiva, een inhoudsbewuste portretverbeteraar vol met de beste gereedschappen voor een indrukwekkende digitale glow-up. Het heeft krachtige beeldhouwgereedschappen voor het bewerken van lichamen en gezichten, een digitale make-up tool, een huidbewerker, tandenbleker, alle essentiële bewerkingsgereedschappen voor het verbeteren van de kwaliteit en kleuren in uw foto, standaard voorinstellingen en filters. Bijna alle bewerkingen in de software zijn gebaseerd op schuifregelaars, dankzij de kunstmatige intelligentie. Je kunt sommige wijzigingen echter ook handmatig toepassen.

De nadelen van deze editor zijn dat hij weinig functies heeft voor algemene fotobewerking – geen hulpmiddelen voor ruisonderdrukking of andere ingewikkelde bewerkingstaken. Bovendien kun je er niet veel foto’s tegelijk mee bewerken. Maar dat is niet erg als je de voorkeur geeft aan foto’s afzonderlijk grondig te verbeteren. PhotoDiva is compatibel met Windows 11, 10 en oudere versies.

PhotoGlory

PhotoGlory is een goed programma voor het bewerken van oude foto's.
Screenshot: PhotoGlory

Geniet je van het herstellen van oude foto’s of wil je dit als beroep doen? Koop PhotoGlory, een eenvoudig programma voor het verwijderen van schade veroorzaakt door tijd uit verouderde foto’s. Deze editor heeft een automatische fotoherstelfunctie die in één klik een oude foto met vouwen, scheuren, krassen en vlekken herstelt. Het programma heeft een AI-ran foto colorizer die zal helpen de foto te voorzien van de juiste zwart-wit kleuren. Je kunt ook de ingebouwde handmatige colorizer gebruiken om over de foto te schilderen en deze de kleuren te geven die je wilt. Mist de foto een hoekje of is hij verbrand? Ook dat kun je deze in PhotoGlory herstellen en de kwaliteit achteraf verbeteren.

Deze foto-editor richt zich op het werken met verouderde beelden, dus het heeft geen geavanceerde post-productie functies. Het doet echter uitstekend werk in het herstellen van foto’s en het behouden van hun retro look.

Conclusie

Dit is het einde van de lijst van de beste programma’s voor foto bewerkingen voor beginners. Hopelijk heb je een fotobewerkingsprogramma gevonden die je aanspreekt en perfect bij jouw taak past. Ik wens je veel succes met jouw fotografische inspanningen en geniet van de nabewerking.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.