Soepel, snel en veilig betaalsysteem als ondernemer voor klanten: dít zijn de voordelen!

Waar er voorheen met name contant werd afgerekend tussen een ondernemer en zijn of haar klanten, zit dat vandaag de dag natuurlijk wel wat anders. Veel klanten eisen een soepel, snel en veilig betaalsysteem. En ook voor jou als ondernemer zitten er voordelen aan het gebruik van een goed systeem! Benieuwd naar de voordelen? Lees gauw verder.

POS betaalsysteem

Het beste betaalsysteem om te gebruiken als moderne ondernemer, is een POS systeem. Dit staat voor ‘point of sale’ of ‘point of purchase’. Dit is een alomvattend systeem, bestaande uit zowel benodigd hardware als software. Je kiest wat jij nodig hebt. Of je nu een fysieke winkel hebt of doet aan online verkoop: het is allemaal mogelijk met een POS systeem. Je kunt betalingen op allerlei manieren accepteren, waarbij achter de schermen de administratie en gegevens worden bijgehouden. Van een kassasysteem tot een pinautomaat om betalingen op locatie te accepteren, tot juist cloudsoftware voor online betalingen: alles kan worden samengevoegd.

Mypos betaalsysteem voor ondernemers.
Screenshot: mypos.com

Overzicht houden

We noemden het hierboven al: je kunt alle benodigde informatie bijhouden met een goed ingericht POS systeem. Dit helpt je tevens om je voorraad te monitoren: een van de belangrijke voordelen. Of bekijk wat je bestverkopende producten zijn – dit is in een handomdraai te achterhalen. Het maakt het analyseren van je verkoopgegevens een stuk interessanter. Je kiest met zo’n betaalsysteem voor een stuk kennis en overzicht, iets waar je als ondernemer altijd baat bij hebt. Je kunt nu bijvoorbeeld beter inspringen op toekomstige trends. En dat werkt heel eenvoudig. Zodra een klant iets afrekent in de checkout in je webshop, bijvoorbeeld met iDeal of creditcard, wordt de belangrijke informatie voor jou op een rijtje gezet. Hier hoef je zelf dus niets voor te doen. Handig bij de administratie die volgt!

Veilige en betrouwbare uitstraling

Consumenten zijn steeds veeleisender als het aankomt op veilig en betrouwbaar kunnen betalen, met name bij online betalingen. Geef ze eens ongelijk: de consument wil uiteraard niet worden afgezet. Met een goed en erkend betaalsysteem bied je de juiste betaalomgeving aan de consument. Het maakt dat bijvoorbeeld je website er professioneel uitziet, wat weer maakt dat potentiële klanten sneller geneigd zijn om iets bij je te kopen. Zorg ervoor dat men snel en overzichtelijk door het betaalproces heen kan gaan.

Lage kosten

Als je het geregel rondom betalingen verkeerd aanpakt als ondernemer, kun je hier relatief veel geld aan kwijt zijn. Zo zijn contante betalingen steeds minder voordelig om aan te nemen, aangezien je een bepaald bedrag moet afstaan bij het storten van het geld. Dit kan al een reden zijn om over te stappen naar een modern en digitaal betaalsysteem. Kies een voordelig systeem uit, idealiter zonder maandelijkse vaste kosten. Op die manier is het niet direct een probleem als je een maand wat minder omzet draait. Uiteraard hoop je dat je omzet gestaag groeit, waar een betrouwbaar betaalsysteem absoluut aan bij kan dragen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.