Robotstofzuiger heeft toegevoegde waarde in het huishouden

Ik was vandaag de bovenste verdieping van mijn huis aan het stofzuigen en bedacht me dat ik ook een iRobot Roomba i7 robotstofzuiger beneden had staan. Deze moet ik nog steeds op de eerste en tweede verdieping een digitale kaart van de ruimte laten maken.

De iRobot Roomba i7.De reden dat ik dat tot op heden nog niet heb gedaan komt omdat ik sinds een aantal maanden in een nieuw huis woon. De tweede verdieping wordt nu nog een beetje als opslag gebruikt en daarom niet ideaal voor een robotstofzuiger.

Een nadeel dat zorgt voor een voordeel:

Over robotstofzuigers gesproken ik zal meteen het grootste nadeel en grootste voordeel bespreken over mijn robotstofzuiger. Om hem zijn werk goed te laten doen moet je eigenlijk zoveel mogelijk spullen van de grond halen. Ofwel je moet opruimen wat sommige zien als een nadeel. Het grote voordeel is dan automatisch dat de vloer meteen een stuk opgeruimder is.

Aanvulling op het huishouden:

Ik zie mijn robotstofzuiger als een aanvulling op het huishouden. Door de regenbuien van de afgelopen dagen sleep je toch zand mee naar binnen. Even de robotstofzuiger een rondje laten doen en vrijwel al het zand is weer verdwenen. Zonder de iRobot moet je het zelf doen en het is oh zo makkelijk om uit te stellen.

Overigens doe ik nog steeds een keer per week zelf stofzuigen. Ik verplaats dan dozen, stoelen etc om ook daar te kunnen stofzuigen. Het zijn de plekken waar de robotstofzuiger niet kan komen. Dit is ook het kritiek dat je soms van mensen hoort wanneer je vraagt wat ze ervan vinden. Maar eigenlijk is het geen eerlijke vergelijking tussen mens en robot. Stel je zou zelf als mens niets mogen verplaatsen dan doe je het ook niet beter dan de robot.

Na het stofzuigen ook meteen dweilen:

Voor mij was het belangrijk dat de robotstofzuiger slim was en meerdere verdiepingen van elkaar kan onderscheiden zonder van de trap te vallen. Na een onderzoek ben ik toen uitgekomen op de iRobot Roomba i7 en ik ben hier nog steeds heel tevreden over.

Maar wist je dat er ook robotstofzuiger met dweilfunctie is? Dan wordt de vloer eerst gestofzuigd en daarna netjes gedweild. Xaomi en Eufi hebben hier perfecte apparaten voor. Want eens in de zoveel weken dweilen maakt jouw vloer weer glanzend.

Het loont wel de moeite om te onderzoeken welke robotstofzuiger met dweilfunctie in jouw huis past. Voor sommige huizen voldoet een robotstofzuiger van 300 euro al terwijl je voor een ander huis snel 500 euro kwijt bent. Op internet vind je genoeg reviews en adviezen.

Is de robotstofzuiger het geld waard:

Ik ben IT’er en ik houd van gadgets dat is mijn excuus voor de aanschaf van de robotstofzuiger. Inmiddels heb ik er al een aantal blogs over geschreven. Maar heeft het ook tot leuke situaties geleid zoals je op onderstaande foto kan zien.

Een robotstofzuiger kan ook leiden tot leuke situaties.

Natuurlijk gaat het wel om een investering van enkele honderden euro’s en het duurt even voordat je die terugverdiend hebt. Maar dankzij de robotstofzuiger wordt er in huis wel vaker gestofzuigd, wat zorgt voor minder stof en een betere gezondheid. Dit is laatste is lastig uit te drukken in euro’s.

Overigens ben ik nog maar een beginner in de wereld van robotstofzuigers of robotstofzuigers met dweilfunctie. Er zijn mensen die hebben er een die zichzelf leegt of die er een op iedere verdieping hebben staan. Dat vind ik een beetje overdreven. Ik kan mijn iRobot Roomba i7 gemakkelijk optillen en vervolgens zeggen dat hij de eerste verdieping moet stofzuigen.

Leuk feitje: ik noem mijn robotstofzuiger bumper omdat hij overal tegenaan rijd ­čÖé

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.