Online op zoek naar de goedkoopste prijs

Voordat internet wereldwijd beschikbaar was moest je velen winkels bezoeken, tientallen bellen en folders doorzoeken om te bepalen waar jij het goedkoopste een bepaald product kon vinden. Die tijd is al jaren voorbij want je kan de meest actuele leveranciers van producten met hun prijzen op internet vinden.

Waarom zou je naar een winkel gaan, als je al weet wat je nodig hebt, waardoor je het niet meer hoeft te zien? Een webshop is dan een prima oplossing. Nu moet je alleen nog een goedkope en betrouwbare leverancier vinden. Je kan natuurlijk zelf kijken bij Coolblue of Bol.com maar naast deze 2 grote webshops zijn er nog tientallen webshops.

De goedkoopste webshop vinden

Soms zijn het de minder bekende webshops die een leuke actie hebben of per definitie goedkoper zijn dan de bekende webshops. Om die te vinden kan je natuurlijk zelf aan de slag gaan met Google, maar tegenwoordig zijn er ook diverse prijsvergelijkingswebsites. Deze bezoeken honderden webshops en analyseren hun producten, acties en prijzen. Het enige wat jij hoeft te doen is in hun zoekmachine invullen wat je zoekt.

Een prijsvergelijkingswebsite

Een voorbeeld van een prijsvergelijkingswebsite, waar ik onlangs op gewezen werd, is Bigshopper.nl. Een mooie en duidelijke website waar je snel in bijna 40.000 producten kan zoeken. Op het moment van schrijven zijn ze zelfs genomineerd voor “website van het jaar 2022” en dat wil ook al wat zeggen over de kwaliteit van de website.

Screenshot homepage prijsvergelijkingswebsite Bigshopper.nl

Bigshopper.nl kan je op twee manieren gebruiken. De eerste is dat je bovenin via “categorieën” een keuze maakt. Vervolgens kom je in een overzicht van producten en kan je meteen via de linkerkant het aantal resultaten verder beperken door een van de filters toe te passen. Apart is wel dat als ik filter op “computers” ik eerst twee koffie producten te zien krijg. De tweede manier is de zoekbalk bovenin.

De praktijktest:

Ik vul in de zoekbalk “Hp Deskjet 2722e” in omdat ik op zoek ben waar ik deze printer kan bestellen. Binnen 2 seconden wordt er een resultaten pagina getoond met die en vergelijkbare printers van HP. De printer die ik zoek heeft 1 prijs, maar dit kan over een dag weer anders zijn.

Prijzen vergelijken vor HP Deskjet 2722e op Bigshopper.nl.

De snelheid van de website is echt een compliment waard. Vanuit het overzicht kan ik meteen naar de webshop die het product verkoopt. Maar je kan ook doorklikken voor meer details zoals een beschrijving + historische prijsgegevens. Prijsvergelijkingswebsite verkopen over het algemeen nooit producten maar verwijzen jou door naar een webshop.

Thema pagina’s zijn het bezoeken waard

Het leuke aan Bigshopper.nl is dat ze ook thema pagina’s hebben. Die vind je bovenin het menu onder “Thema’s”. Stel je zoekt een cadeau voor mensen die net een nieuw huis hebben? Dan klik je op “cadeau nieuw huis”. Je krijgt dan meer dan 15.000 mogelijke producten. De eerste producten die meteen opvallen zijn de planten, wijn en wijnglazen. Je krijgt in ieder geval al wel inspiratie! Mocht je nou een leuke plant zien staan dan kan je meteen zien waar deze beschikbaar.

Ben jij webshop eigenaar?

Dan kan het interessant zijn om jouw webshop ook aan te melden voor deze prijsvergelijkingswebsite. Bigshopper.nl is een Premium Google CSS partner waardoor je via hun goedkoper in Google kan adverteren. CSS staat voor Comparison Shopping Service. Google vergelijkt zelf ook prijzen en combineert dat met advertenties.

Maar via Bigshopper krijg je ook bezoekers naar jouw webshop als mensen producten zoeken. Ze zijn actief in alle landen en bestaan al sinds 2007. Opvallend is ook dat ze geen gebruik maken van affiliate links. Dit zijn linkjes waar mensen op klikken en als ze iets bestellen gaat er een vergoeding naar Bigshopper.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.