3 tips voor het maken van een bedrijfsvideo

Als ondernemer heb je vandaag de dag talloze manieren om jouw producten en diensten onder de aandacht te brengen. Je kunt adverteren in een krant, op een website of op sociale media, maar je kunt ook een bedrijfsvideo maken. De laatste jaren zijn steeds meer bedrijven het nut van zo’n video in gaan zien. Geldt dit ook voor jou? Dan overweeg je zelf misschien wel om een bedrijfsvideo te maken. Je moet in dat geval wel weten hoe je te werk gaat. Daarom hebben wij in deze tekst drie tips voor het maken van een bedrijfsvideo op een rijtje gezet.

1. Kies voor een korte en krachtige video

Veel bedrijven maken dezelfde fout wanneer zij voor het eerst een bedrijfsvideo opnemen. Zij willen er namelijk zoveel mogelijk informatie over het bedrijf in verwerken. Omdat kijkers op deze manier een goed beeld van jouw onderneming krijgen, lijkt dit misschien een goed idee. Toch kun je het beter niet op deze manier aanpakken, want de kans is groot dat dit in een lange video resulteert. In dat geval haken kijkers misschien al snel af en dat is niet de bedoeling van een bedrijfsvideo.

Wie de aandacht van de kijker vast wil houden, kan beter een korte en krachtige bedrijfsvideo maken. Zorg dat je de kernwaarden van jouw bedrijf op een duidelijke manier overbrengt en laat overbodige informatie vooral achterwege. Als kijkers meer informatie over een product of dienst willen, kunnen ze immers op jouw website terecht. Voor wat betreft de tijdsduur kun je het beste tussen de dertig en zestig seconden gaan zitten. Lukt het je niet om binnen een minuut de belangrijkste informatie over jouw bedrijf te geven? Maak de video dan wat langer, maar blijf binnen de drie minuten.

2. Zog dat de video tijdloos is

Sommige bedrijven springen met een bedrijfsvideo in op de actualiteit. Dit zorgt er misschien voor dat je in de spotlights komt te staan. Toch zit er ook een groot nadeel aan, want je kunt de video slechts tijdelijk gebruiken. Kies je voor een dergelijke aanpak? Dan betekent dit dat je regelmatig een nieuwe bedrijfsvideo moet maken. Als je de kennis en kunde hiervoor in huis hebt, is dit geen probleem. Wanneer je er apparatuur of mensen voor in moet huren, kost het je veel geld. Daarom is het beter om een tijdloze video te maken. Je kunt dan jaren vooruit met de bedrijfsfilm.

3. Gebruik professionele apparatuur

Doordat de camera van smartphones steeds beter wordt, zijn er ondernemers die denken dat zij hiermee prima een bedrijfsvideo kunnen maken. Als je professioneel over wilt komen op jouw doelgroep, raden wij dit alleen niet aan. De kans is namelijk groot dat de kwaliteit van de bedrijfsfilm te wensen overlaat. Gebruik daarom professionele apparatuur. Je kunt bijvoorbeeld een Nikon Z6  II kopen. Deze camera leent zich uitstekend voor het maken van bedrijfsvideo’s. Ben je in het bezit van een camera, maar staat de kwaliteit je niet aan? Dan kun je een objectief huren voor jouw camera. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een bedrijfsvideo te laten maken door een professional.
Nikon Z6 II systeemcamera voor het maken van bedrijfsvideo.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.