Schrijf betere teksten door een seo cursus online te volgen

Ben je net gestart als ondernemer met een bedrijf dan kom je er al snel achter dat je veel moet regelen. Vroeger kon je gewoon een bedrijfsnaam gebruiken die je leuk vond.

Tegenwoordig is de volgende stap na het bedenken van de bedrijfsnaam of de domeinnaam nog beschikbaar is. Maar een domeinnaam op zich is niet zoveel. Mensen kunnen een domeinnaam niet bezoeken. Nee, je bezoekt de website die gekoppeld zit aan de domeinnaam.

SEO toepassen voor een website.
Foto door Pixabay op Pexels.

Website maken:

Gelukkig zijn er tegenwoordig legio oplossingen om zelf een website te maken met bijvoorbeeld WordPress of Wix, maar je kan hiervoor ook een bedrijf inschakelen.

Teksten schrijven:

Een belangrijk onderdeel van een website zijn de teksten die getoond worden. Helaas is het tegenwoordig niet meer even een tekst bedenken en klaar. Het doel zal zijn om zoveel mogelijk bezoekers naar jouw website te trekken om zo klanten binnen te halen. Om dit te bereiken zijn er eigenlijk twee mogelijkheden. Je schrijft fantastische teksten of je geeft geld uit aan advertenties.

In dit blog zoom ik verder in op het schrijven van fantastische teksten. Hiermee bedoel ik dat je teksten schrijft die vertellen wat jij wilt vertellen, interessant zijn voor jouw bezoekers maar daarnaast ook interessant zijn voor zoekmachines zoals Google. Want als ik naar de statistieken van mijn blog kijk komt 80-90 procent van mijn bezoekers via een zoekmachine. Stel je eens voor dat Google 1 week storing zou hebben.

SEO toepassen:

Het schrijven van fantastische teksten zodat je goed gevonden wordt in zoekmachines wordt ook wel SEO genoemd. SEO staat voor Search Enigine Optimization wat ook wel Zoek Optimalisatie betekent.

SEO toepassen op websites is tegenwoordig zelfs een beroep. Er zijn tientallen bedrijven die dit voor jou kunnen doen. Maar waarom zou je dit als startende ondernemer niet zelf willen doen. Dat is toch leuk en je bespaard geld.

Met SEO zorg je er eigenlijk voor dat jouw website leuk gevonden wordt door zoekmachines en zo hoog in de resultaten komt te staan. Om dit te bereiken moet jij je aan een aantal spelregels houden.

SEO cursus volgen:

Voor veel ondernemers is het onderhouden van een website en het schrijven van teksten geen dagelijkse kost. Daar is niets mis mee! Daarom loont het ook om een SEO cursus online te volgen. Tijdens deze cursus van een dag leer je de spelregels en dit kan je meteen in de praktijk brengen voor jouw eigen website.

Belangrijk om te weten is dat door SEO toe te passen de pagina’s meestal ook veel langer hoog scoren in Google. Om dit te bereiken ben je echt niet veel meer tijd kwijt dan het bedenken van de teksten zelf. Het belangrijkste is dat je weet waar je op moet letten en dat leer je in een online SEO cursus.

Een tip die ik je kan geven op basis van eigen ervaring is dat je teksten schrijven vooral moet doen. Daar leer je ook enorm van.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.