Wanneer het kan lonen om je netwerkbeheer uit te besteden

Outsourcing is een begrip dat steeds meer aan populariteit wint. Waar dit eerst met name gebruikt werd met zaken als productie en transport, zijn er steeds meer andere manieren waarop zaken worden uitbesteed. Een van de nieuwste soorten manieren van uitbesteden, is op het gebied van netwerkbeheer. Dit komt namelijk doordat het uitbesteden van je netwerkbeheer veel voordelen met zich mee kan brengen. Ben jij benieuwd wanneer het loont om voor outsourcing te kiezen op dit vlak? In dit blog leer je de drie situaties kennen hiervan. Op deze manier kun je eenvoudig herkennen of je netwerkbeheer uitbesteden ook in jouw geval zal lonen.

Eigen core business vergt veel focus

In de eerste plaats kan het slim zijn om je netwerkbeheer uit te besteden wanneer je eigen core business veel focus vergt. Als ondernemer ben jij je maar al te goed bewust van je kerntaken. Deze kerntaken zorgen ervoor dat er voor jouw producten of diensten wordt gekozen in plaats van die van een van jouw concurrenten. Om deze kerntaken op een zo hoog mogelijk niveau uit te kunnen voeren, dien je zo weinig mogelijk afleidingen te hebben. Daarom kan het slim zijn om je netwerkbeheer uit te besteden. Op deze manier kun jij je volledig focussen op wat echt belangrijk is voor jouw core business.

Moeite met werven van IT personeel

Ten tweede kan het uitbesteden van je netwerkbeheer slim zijn wanneer je moeite hebt met het vinden van IT personeel. Wanneer er binnen jouw bedrijf problemen ontstaan op IT gebied, is het belangrijk dat er zo snel mogelijk een oplossing gevonden wordt. Dit kan je voorkomen door voldoende IT personeel in dienst te nemen. Helaas is het vinden van goed IT personeel niet altijd even makkelijk. Als je dan ook nog eens moeite hebt om deze personeelsleden vast te houden, is het outsourcing van je netwerkbeheer zeker geen overbodige luxe.

Verlagen van je kosten

Tot slot kan het uitbesteden van netwerkbeheer een goede manier zijn om je kosten te verlagen. Dit is met name het geval wanneer je al IT personeel in dienst hebt, maar deze medewerkers niet optimaal benut. Wanneer je netwerkbeheer uitbesteedt, hoef je namelijk geen extra IT personeel in dienst te nemen. Dit scheelt weer in de kosten die jouw bedrijf maakt. Daarnaast is het mogelijk dat je met outsourcing van netwerkbeheer in aanmerking komt voor fiscale aftrekposten. Dit is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Al met al zijn er dus meer dan genoeg situaties waarbij het outsourcen van je netwerkbeheer een meer dan uitstekend plan is. Denk daarom zeker goed na of je dit wilt doen zodat je van alle voordelen profiteert.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.