Vergelijk hosting om tot de juiste aanbieder te komen

Een domeinnaam heb je tegenwoordig binnen 15 minuten geregistreerd. Mits deze vrij is. Ik kan me nog herinneren toen ik ruim 20 jaar geleden mijn eerste .nl domein registreerde. Daarvoor moest je een papieren formulier invullen, ondertekenen en retour sturen. Tegenwoordig is dat met een paar muisklikken en een iDeal betaling gedaan.

Wat is hosting:

Maar een domeinnaam zelf is niet zoveel zonder een website. Bezoekers gebruiken een domeinnaam om bij een website uit te komen en die website heeft hosting nodig. Hosting is een soort van verbastering van het woord host wat gastheer betekent in het Nederlands. Een bedrijf dat jouw hosting verkoopt is eigenlijk een soort van gastheer die jouw ruimte biedt voor jouw website. Hosting wordt aangeboden via servers wat eigenlijk grote computers zijn.

Photo by NASA on Unsplash

Hosting vergelijken

Er zijn enorm veel aanbieders van hosting in de wereld. Sommige zijn goed, anderen zijn weer goedkoop. Hosting vergelijken is daarom zeker de moeite. Je kan dit zelf doen door de websites van diverse leveranciers te bezoeken, offertes op te vragen of misschien je zakelijke netwerk om hulp te vragen. Maar ook zijn er websites die voor jou deze leveranciers vergelijken. Zo weet jij meteen in een oogopslag welke bedrijven interessant zijn om verder te bekijken.

Welke hosting heb je nodig

Beantwoord de onderstaande vragen voordat je hostingpartijen gaat vergelijken. Immers moet je weten wat je nodig hebt.

  1. Gaat het om een particuliere blog website of een zakelijke website
  2. Wil je een simpele website met alleen wat tekstpagina’s of wordt hij heel uitgebreid
  3. Wil je een webshop?
  4. Hoeveel bezoekers denk je per dag te verwachten?
  5. Vormt de website de kern van het bedrijf? Dan is beschikbaarheid dus belangrijk.
  6. Heb je een bepaald maandelijks budget voor ogen?
  7. Heb je 1 of meerdere domeinnamen?
  8. Moet de hosting binnen 12 maanden meer dan 1 website ondersteunen?
  9. Wil je zelf onderhoud aan de hosting uitvoeren of wil je dit uitbesteden?
  10. Heb je al hosting dan moet de nieuwe partij misschien helpen met de overstap?

Je ontvangt telkens meer verkeer

Heb je eenmaal de hosting geregeld dan komt de volgende stap om een website te laten ontwikkelen. Of misschien heb je al een website laten ontwikkelen. De website plaats je in ieder geval op de hosting omgeving zodat de bezoekers deze kunnen bezoeken. Je gaat pagina’s vullen met tekst en misschien ga je wel wekelijks kennis delen via blogs.

Dan bestaat de kans dat het aantal bezoekers per week toeneemt omdat steeds meer mensen je weten te vinden. Meer content betekent dat er meer URLs in de zoekmachines getoond worden die door mensen aangeklikt kunnen worden.

Zo ben ik ooit begonnen bij One.com als hostingleverancier en daarna overgestapt naar Antagonist.nl omdat die snellere en betere hosting hadden. Ik heb toen bij Antagonist het basis pakket genomen, maar mijn bezoekersaantallen bleven stijgen. Inmiddels ben ik bij Antagonist overgestapt naar het middelste pakket. De reden? Bezoekers kregen een foutmelding te zien dat er op hetzelfde moment teveel bezoekers waren op mijn website.

Tip: kijk daarom of je gemakkelijk en redelijk goedkoop kan upgraden bij de leverancier naar een beter hostingpakket.

Conclusie:

Denk niet te simpel over hosting. Het vormt tegenwoordig een belangrijk onderdeel voor veel bedrijven. Voor sommige is het zelfs de kern. Als je een webwinkel hebt en jouw hosting is traag of onbetrouwbaar, dan kan je bezoekers en dus omzet verliezen. Hosting vergelijken is daarom zeker de moeite waard als je begint, maar ook als je al een paar jaar bezig bent.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.