Gezonder leven? Dit zijn slimme tips!

Het is belangrijk om gezond te blijven. Voor veel mensen is dat best eenvoudig, maar anderen hebben hier meer moeite mee. Of je nu meer energie wilt hebben, wilt afvallen of op gewicht wilt blijven: er zijn verschillende doelen om aan te denken. Hoe het je lukt? We delen slimme tips.

Gebruik een smartwatch

Garmin Vivoactive 4 sport band voor smartwatch.Weet jij hoeveel stappen je zet per dag en wat je sportprestaties zijn? Grote kans van niet, als je geen smartwatch draagt. Of je kunt de gegevens misschien wel inzien op je telefoon, maar helemaal betrouwbaar zijn deze niet. Een smartwatch of activity tracker geeft je een heleboel inzicht, tevens over bijvoorbeeld je slaapritme en zituren per dag. Het is dus slim om er een te dragen! Kies meteen een mooi smartwatchbandje uit, zodat het ook nog eens een fraai accessoire om je pols is. Voor iedere smartwatch zijn er bandjes te vinden, zoals Samsung Galaxy Watch bandjes. Of wellicht heb je wel een Garmin smartwatch: perfect om mee te sporten. Kies dan voor leuke Garmin bandjes, passend bij jouw stijl.

 

Genoeg bewegen

Het dragen van een smartwatch is één: dit kan absoluut al motiverend werken. Maar je moet uiteraard ook de tweede stap zetten, door veel te bewegen. Probeer niet de hele dag stil te zitten, al is dat lastig met bijvoorbeeld een kantoorbaan. Toch moet het lukken om kleine beweegmomentjes in te lassen. Wandel regelmatig een stukje, ga bijvoorbeeld met een kleine omweg naar het koffiezetapparaat toe. Neem de trap in plaats van de roltrap of lift. Wandel tijdens de lunchpauze. Ga op de fiets naar de supermarkt, laat de auto staan. En kies ook een paar momenten in de week uit om te sporten: een intensievere vorm van beweging. Het doet je goed!

Ik in actie bij de KaaienLoop samen met mijn Garmin smartwach.
Ik in actie bij de KaaienLoop samen met mijn Garmin smartwach.

Gezond en gevarieerd eten

Voeding speelt ook een belangrijke rol in je gezondheid. Eet gezond en gevarieerd, zodat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Probeer loze calorieën en ongezonde voedingsstoffen te vermijden. Ruil bijvoorbeeld witbrood om voor volkorenbrood. Vermijd frisdrank, maar neem liever een extra glas water. Het vraagt misschien om wat doorzettingsvermogen, maar als je lekkerder in je vel zit, is dat natuurlijk behoorlijk wat waard.

Minderen met alcohol, niet roken

Aan de ene kant is het dus zaak om gezonde stoffen tot je te nemen, aan de andere kant moet je ongezonde gewoontes afleren. Drink je veel alcohol? Een glaasje op z’n tijd kan niet direct veel kwaad, maar probeer hier absoluut in te minderen. Je kunt tegenwoordig ook heerlijke alcoholvrije drankjes maken of bestellen in de horeca: deze stap is dus eenvoudiger te zetten. Ook roken is slecht voor je: probeer hiermee te stoppen. Nicotinepleisters kunnen je op weg helpen, of vraag hulp van de huisarts.

Voldoende slaap

De laatste tip die we je willen meegeven: pak voldoende uren slaap. Veel mensen slapen regelmatig te weinig uur, wat vervolgens slechte gewoontes in de hand werkt. We hebben nu eenmaal slaap nodig, dus je kunt hierin maar beter naar je lichaam luisteren!

Tags: geen tags

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.