Smartphone thuis telkens op 4G in plaats van op WIFI

Probleem:

Je hebt een Android smartphone die verbinding kan maken met jouw draadloos netwerk of als je buitenshuis bent via de de 4G verbinding die bij  jouw internet abonnement hoort.

Echter maak je sinds een aantal weken thuis ook gebruik van jouw 4G verbinding. Dit is vreemd want thuis wil je gebruik maken van de WIFI verbinding. Dit is vooral handig als je een internet abonnement met een kleine bundel hebt.

Het ligt niet aan het draadloos netwerk. Dit functioneert prima op andere apparaten zoals computers en tablets.

Oplossing:

Dit probleem deed zich voor bij een Samsung Galaxy die midden oktober 2022 voorzien is van een nieuwe softwareupdate. Sindsdien biedt deze smartphone de mogelijkheid om automatisch voor de snelste internetverbinding te kiezen.

Heb je bijvoorbeeld een standaard internetabonnement van KPN met een gemiddelde snelheid 60-80 Mbit/s? Dan is de kans heel groot dat de 4G verbinding boven de 100 Mbit/s uitkomt. Zelfs wanneer je in huis zit. Jouw smartphone zal dan overschakelen op 4G zodat jij de beste ervaring krijgt.

Wil je weer standaard gebruik maken van WIFI als je thuis bent?

  1. Ga in jouw Android smartphone naar “Instellingen”
  2. Ga naar “Netwerk & Internet” of “Wifi”
  3. Ga naar “Meer instellingen” of “Geavanceerd”

Het verschilt per smartphone hoe de optie heet die bepaald dat 4G wordt gebruikt wanneer deze sneller is dan jouw draadloos internet. Huawei noemt het bijvoorbeeld Wifi+ en bij Samsung vind je het in het menu “Geavanceerd” als optie met de naam “Switch naar mobiele data”.

Hoe dan ook vind je het in het menu “Geavanceerd”. Ga daarom in dit menu alle opties af. Meestal staat wel duidelijk vermeld welke je in of uit moet schakelen.

Oplossing getest op:

Samsung Galaxy i.c.m. met een Simpel 4G abonnement en KPN basis internet abonnement

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.