Bespaar op jouw MacBook, goed voor portemonnee en milieu

Apple refurbished MacBook kopen.Overdag werk ik als developer bij een bedrijf dat web applicaties maakt. Sinds een jaar of 5 zijn wij overgestapt van Windows laptops naar Apple MacBook Pro’s. Dit was ooit een wens van een van de medewerkers die heel enthousiast was over Apple producten. Ik moet bekennen alles wat Apple maakt ziet er mooi uit en werkt goed.

Hetgeen wat er minder mooi uitziet is het prijskaartje. Voor mijn nieuwe MacBook Pro uit 2021 betaal je duizenden euro’s. Daarvoor krijg je wel een Apple M1 processor (waar niet alle software even vlekkeloos op draait), 32 GB RAM werkgeheugen (fijn als je Docker gebruikt in combinatie met PHPStorm en Adobe XD) en een 512 GB harde schijf (mijn vorige MacBook Pro had een SSD schijf van 256 GB die na verloop van tijd vol zat).

Helaas kan niet iedereen zomaar een dure MacBook aanschaffen. Al helemaal niet anno 2022 waar benzine, boodschappen, stroom en gas stukken duurder zijn geworden.

Wil je toch liever een laptop kopen? Lees dan dit blog met een aantal tips voor het aanschaffen van een laptop.

Een refurbished product kopen heeft diverse voordelen.

Kopen op afbetaling:

Gelukkig zijn er oplossingen. Zo kan je de MacBook op basis van afbetaling aanschaffen. Je betaald dan iedere maand een bedrag. Je kan dan het nieuwste model aanschaffen maar onder aan de streep betaal je wel meer, door rente, dan wanneer je hem in een keer zou betalen.

Tweedehands via bijvoorbeeld Marktplaats:

Een andere mogelijkheid is om een MacBook Pro tweedehands via een online marktplaats te kopen. Je kan zo ook behoorlijk besparen op de aanschaf. Nadeel is alleen wel dat je niet weet wat je koopt en wat de staat is van het apparaat.

Tweedehands betekent dat je iets koopt wat al (veel) gebruikt is. Je weet daarom nooit van te voren hoe goed het product nog werkt.

Een betere optie is dan een Coolblue Tweedekans, maar het prijsverschil met een nieuw product is soms minimaal. Tweedekans zijn producten die retour gestuurd zijn door andere klanten maar na controle nog in prima staat zijn.

Refurbished, tweedehands maar dan gecontroleerd

Heb je niet het geld voor een nieuwe MacBook en ga je liever niet voor tweedehands? Dan is refurbished een mooie oplossing die er tussenin zit. Refurbished producten zijn eigenlijk tweedehands producten die voor verkoop gecontroleerd zijn. Ze moeten voldoen aan een aantal eisen voordat ze weer opnieuw verkocht worden.

In sommige gevallen worden bepaalde onderdelen zoals een SSD schijf of de grafische kaart vervangen zodat het apparaat weer jaren mee kan. Want waarom zou je een MacBook wegdoen als de SSD kapot is?

Deze producten komen vaak uit de zakelijke markt, worden opgeknapt en weer aan particulieren verkocht. Houd er wel rekening mee dat deze misschien een beetje beschadigd zijn want ze zijn niet nieuw.

De voordelen van refurbished:

  1. Refurbished producten zijn goedkoper dan nieuwe producten
  2. Ze zijn gecontroleerd voor verkoop
  3. Je krijgt garantie, hoeveel verschilt per leverancier
  4. Je hebt bedenktijd dus je kan een product terugsturen naar de leverancier
  5. Er zijn geen nieuwe materialen nodig dus je bespaard het milieu

Een refurbished MacBook Pro is wel duurder dan een tweedehands MacBook Pro, maar zal kwalitatief ook een stuk betrouwbaarder zijn.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.