Google Pixel 7, de nieuwste flagship telefoon van Google

Google is ooit als zoekmachine begonnen en daar kennen de meeste mensen het bedrijf ook van. Want hoe vaak Google jij per dag iets? Het is al jaren een bekend werkwoord. Maar ze doen al tientallen jaren meer dan alleen het aanbieden van deze zoekmachine.

Besturingssysteem Android

Zo ontwikkelen ze sinds 2007 het besturingssysteem Android. Een soort van Windows voor smartphones. Dit wordt door diverse fabrikanten geïnstalleerd op de smartphones die zij produceren. In de smartphonewereld zijn er op dit moment eigenlijk maar 2 besturingssystemen: Android van Google en iOS van Apple.

Google Pixel familie

Google brengt, net als Apple, ook eigen smartphones uit, ook wel Google Phones genoemd. Van 2010 tot en met 2015 waren dat smartphones die behoorde tot de Nexus familie. Deze werden wel geproduceerd door HTC, Samsung, Motorola, LG of Huawei.

Sinds 2016 brengt Google zelf smartphones uit onder de familienaam Pixel. In 2022 is de Pixel 7 uitgebracht. Wil je een Google pixel kopen? Dan is het goed om te weten dat deze nieuwe smartphones minimaal 5 jaar updates krijgen. Hiermee volgen ze het beleid van Apple. Ter illustratie: de iPhone SE uit 2016 heeft zijn laatste grote update in 2021 gekregen. Hier kunnen andere fabrikanten nog van leren omdat de gemiddelde Android telefoon maar 2 tot 3 jaar updates krijgt.

De Google Pixel familie.
De Google Pixel familie.

Google Pixel 7 versus Pixel 7 Pro

Net als Apple brengt Google zijn flagship smartphone uit in twee versies. Hierin is de Pro op een aantal punten stukken beter, maar helaas ook een stuk duurder. Deze smartphones worden met stock Android geleverd. Dit betekent dus geen aanpassingen aan Android door de fabrikant wat Samsung bijvoorbeeld wel doet.

De Pixel 7 heeft een 6.3-inch FHD+ OLED display terwijl de Pixel 7 Pro voorzien wordt van een 6.7-inch QHD+ OLED display. Overigens groter scherm betekent wel grotere smartphone.

De Pixel 7 wordt geleverd met 8 GB RAM geheugen terwijl de Pro voorzien is van 12 GB RAM geheugen. Nou is het wel dat je bij normaal gebruik hier niet meteen iets van zal merken. Maar moet de smartphone meerdere zware apps draaien en taken verrichten dan zal de Pro dit sneller doen.

Belangrijk aandachtspunt is de opslag. Bij de Pixel 7 kan je kiezen uit 128 of 256 GB terwijl je bij de Pro ook nog kan kiezen uit 512 GB. Opslagruimte moet je niet te makkelijk over denken. We maken steeds meer foto’s en bewaren meer bestanden. Dit heeft er bij mij voor gezorgd dat ik mijn smartphone moest vervangen omdat de opslag vol zat.

Google Pixel 7 Pro in drie kleuren.
Google Pixel 7 Pro in drie kleuren.

 

Processor en beveiligingsschip zijn voor beiden hetzelfde

Gelukkig zijn bepaalde hardware onderdelen ook nog hetzelfde zoals de Google Tensor G2 processor en de Titan M2 beveiligingsschip. Deze laatste chip wordt bijvoorbeeld gebruikt om wachtwoorden en PIN codes veilig te bewaren. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met de Tensor processor die het hart van de Google Pixel smartphone vormt.

Grotere batterij en betere camera’s…

De Pixel 7 wordt geleverd met een 4355 mAh batterij en de Pixel 7 Pro met een 5000 mAh batterij waardoor deze langer meegaat. Belangrijk detail is dat de Google Tensor G2 processor minder energie verbruikt dan zijn voorganger.

De Pixel 7 Pro wordt geleverd met 3 camera’s (50 MP, 12 MP en 48 MP) terwijl de standaard uitvoering het moet doen met een 50 MP en 12 MP camera.

Kleuren, het oog wil ook wat!

Is de kleur op de achterkant van de smartphone belangrijk? Dan moet je er helaas rekening mee houden dat er maar weinig opties zijn. Zo wordt het standaard model uitgebracht in de kleuren zwart, wit en lichtgroen terwijl de Pro versie beschikbaar is in de kleuren zwart, wit en grijsgroen.

Maar waarom zou je je druk maken om de kleur? De standaard Pixel 7 kost al gauw 600 euro en de Pro versie niet minder dan 800 euro. Ik zou daarom adviseren om een smartphone hoesje te kopen. Die zijn er al vanaf 10 tot 20 euro.

Natuurlijk kan je deze smartphone ook kopen in combinatie met een abonnement.

Conclusie:

De Google Pixel 7 is een prachtig toestel om te zien. Hij valt wel in het hogere segment wanneer je kijkt naar de specificaties en de prijs. Ben je een Android fan of Apple zat? Dan is de Pixel 7 zeker het checken waard!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.