Oplossing voor website die niet laadt in Firefox maar wel in Chrome

Vraag:

Logo van Firefox.Jouw standaardbrowser om websites te bezoeken is al jaren Firefox. Werkt snel en stabiel. Maar sinds een aantal dagen kan je een specifieke website niet meer bezoeken. De pagina blijft maar laden tot dat de browser ermee stopt en zegt dat het laden van de pagina mislukt is.

In eerste instantie denk je dat er een storing is aan de kant van de website. Maar na 5 dagen doet de website het nog steeds niet. Vreemd genoeg laadt de website wel in een andere browser zoals Chrome of Edge.

Hoe los je dit op?

Antwoord:

Ik heb dit meegemaakt met het bezoeken van een website van een zorgverzekeraar. In eerste instantie dacht ik dat het lag aan te veel bezoekers omdat de nieuwe premies en polissen bekend gemaakt waren.

Op basis van bovenstaand verhaal kunnen we dus concluderen dat het probleem zich specifiek in Firefox afspeelt. Je kan dit nogmaals bevestigen door de website op jouw smartphone te bezoeken. Doet hij het daar ook, dan ligt het niet aan de website.

Oplossing:

Wis voor de website de cookies en tijdelijke internet bestanden:

  1. Start Firefox en bezoek de website die niet wil laden
  2. Wacht totdat deze stopt met laden
  3. Klik links bovenin op het icoontje met het slotje (voor het websiteadres)
  4. Klik op “Cookies en websitegegevens wissen”
  5. Klik op “Verwijderen” om de opdracht te bevestigen
  6. Herstart Firefox en bezoek de website nu weer zonder problemen

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.