PDF bestanden online converteren naar SVG met Zamzar

Voor een project was ik op zoek naar een oplossing om PDF bestanden om te zetten naar SVG. De technische term hiervoor is eigenlijk converter (converteren). SVG staat voor Scalable Vector Graphics en maakt het mogelijk om afbeeldingen te verkleinen of te vergroten zonder kwaliteitsverlies.

Maar de belangrijkste reden was dat ik teksten aan de bestanden toe moest kunnen voegen. Deze teksten zijn variabele namen die later in een ander programma herkend en gewijzigd kunnen worden met waardes uit een ingevuld formulier. De teksten voegde ik aan de SVG bestanden toe door deze in Adobe XD te openen en weer te exporteren.

Adobe Illustrator

Een bekend programma dat prima overweg kan met PDF en SVG bestanden is Adobe Illustrator. Alleen dit programma is duur in aanschaf en je hebt er ook wel wat ervaring voor nodig om het goed te kunnen gebruiken.

Zamzar is de beste keuze + ruime ondersteuning

Ik ben verder gaan zoeken en heb een aantal online converters gevonden en geprobeerd. De beste die ik gevonden heb is Zamzar.com die converters heeft voor meer dan 1100 bestandstypes. Een van die converters is dus van PDF naar SVG.

Je kan via hun website bestanden converteren. Hiervoor upload je de bestanden, kies je de converter (uitvoer) en klikt op “Convert now” binnen 1 minuut is je bestand omgezet.

Anoniem gebruiken of registreren

Je kan Zamzar.com gratis en zonder account gebruiken tot 3 conversies per dag. Geconverteerde bestanden worden na maximaal 24 uur verwijderd van hun server. Registreer je een account dan kan je geconverteerde bestanden tot 24 uur lang downloaden uit jouw persoonlijke omgeving.

Slechts 9 dollar per maand voor onbeperkt converteren

Is het limiet van 3 per dag te weinig omdat je, net als ik, aan een project werkt? Dan kan je ook een betaald abonnement nemen. Het goedkoopste is 9 dollar per maand. Je kan betalen via Paypal of creditcard en het na 1 maand ook weer opzeggen. Alle abonnementen bieden toegang tot alle 1100+ converters.

Voor het goedkoopste abonnement kan je online 5 GB aan geconverteerde bestanden bewaren. Maar als je deze telkens download maakt dit limiet niet zoveel uit. Duurdere abonnementen bieden meer opslag, je kan grotere bestanden uploaden en bestanden worden sneller geconverteerd. Nou vind ik de gratis versie al snel genoeg.

Download de app voor sneller converteren

Je kan ook de Zamzar desktop app installeren voor Windows of Mac zodat je bestanden via rechtermuisklik gemakkelijk om kan zetten naar een ander formaat. Dit is stukken sneller want bestanden hoef je niet te uploaden en weer te downloaden. Via de desktop app kan je ook een PDF met meerdere pagina’s omzetten naar losse SVG bestanden.

Voor het programma heb je wel een internetverbinding nodig, want de bestanden die je verwerkt worden automatisch geupload naar de servers van Zamzar en weer op jouw computer gedownload.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.