Computer heeft geen verbinding met HP Deskjet 2722e

Probleem:

Je maakt gebruik van Windows 10 in combinatie met een HP Deskjet 2722e. Prima printer die kan printen, scannen en kopiëren voor nog geen 60 euro. Maar van de ene dag op de andere dag wil hij niet meer printen. Windows zegt dat hij geen verbinding kan maken. De instellingen van Windows, de printer of het draadloos netwerk zijn niet veranderd.

HP Deskjet 2722e heeft geen draadloze verbinding en het display is leeg.

Oplossing 1:

De eerste reden zou kunnen zijn dat de draadloze functionaliteit van de printer uitstaat. Mogelijk dat je onbewust de knop hiervoor ingedrukt hebt.

Aan de linkerkant van de printer in het gekleurde gedeelte vind je de functieknoppen. Een van de knoppen heeft een icoontje met zwarte boogjes die steeds breder worden. Dit icoontje zie je bij Windows ook rechts onderin wanneer jouw computer gebruik maakt van een draadloze verbinding.

Brand het lampje links ervan niet blauw druk dan op de knop met de boogjes. Het lampje gaat eerst blauw knipperen, maar na een paar minuten blijft deze branden.

Blijft het lampje knipperen?
Dan is er iets mis met de verbinding met het draadloos netwerk. Het beste kan je dan deze stappen volgen om de printer opnieuw te verbinden met het draadloos netwerk.

Oplossing 2:

Brand het lampje heel de tijd blauw? Dan heeft de printer een prima draadloze verbinding. Controleer daarom of dat het display boven de functietoetsen van de printer informatie toont. Normaal zou dit display het icoontje met boogjes moeten tonen en de hoeveelheid zwarte of gekleurde inkt.

Is het display leeg, dan is de printer niet goed opgestart of vastgelopen tijdens zijn opstartproces. Het blauwe lampje kan dan wel blauw branden maar de HP Deskjet 2722e heeft dan geen draadloze verbinding aan staan.

Volg onderstaand stappenplan om dit probleem op te lossen.

  1. Zet de printer aan en wacht 2 minuten nadat deze opgestart is
  2. Trek de zwarte stekker aan de achterkant van de printer eruit
  3. Wacht 1 minuut en stop de stekker weer terug
  4. Zet de printer weer aan en wacht 2 minuten
  5. Het display zal nu weer gegevens tonen
  6. Herstart de computer of laptop
  7. Print iets uit

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.