Tot wanneer kan je Office 2021 veilig gebruiken?

Office Professional Plus 2021 eenmalige licentie.Op dit moment is de laatste versie van Office die je online kan bestellen Office 2021. Ik heb het dan over de eenmalige licenties die je online kan kopen voor nog geen 40 euro per stuk. Deze koop ik meestal via Gameykeydiscounter.nl.

Deze licentie is dus niet hetzelfde als het Microsoft 365 abonnement waar je jaarlijks een bedrag voor betaald. Met dit abonnement kan je ook gebruik maken van een grotere opslag voor Onedrive en kan je Office in de browser gebruiken.

Het verschil tussen Office 2021 licentie en Microsoft 365 abonnement:

Het Microsoft 365 abonnement biedt je wel jaar in jaar uit de laatste versie van Office inclusief updates. Dus stel dat Office 2024 uitkomt dan krijg je die ook automatisch, mits je natuurlijk ieder jaar betaald. Als het abonnement stopt kan je ook geen gebruik meer maken van Office.

De licentie voor Office 2021 is eenmalig per apparaat. Je ontvangt wel updates zolang Microsoft deze versie ondersteund. Meestal ontvang je door de jaren heen wel wat nieuwe functies. Als Office 2024 uitkomt zal je hiervoor een nieuwe licentie moeten aanschaffen.

Tot wanneer wordt Office 2021 ondersteund?

Office 2021 is in oktober 2021 gelanceerd en zal door Microsoft ondersteund worden tot oktober 2026. Hiermee wordt bedoeld dat Microsoft updates uitbrengt met verbeteringen, oplossingen voor beveiligingsproblemen en mogelijke nieuwe functionaliteiten.

Dat betekent niet dat je Office na oktober 2026 niet meer kan gebruiken. Het zal nog steeds prima blijven werken maar misschien niet meer op de nieuwste versie van Windows. Worden er beveiligingslekken gevonden dan worden die niet meer door Microsoft opgelost middels een update. Het beste kan je overstappen naar de opvolger van Office 2021.

Een simpel rekensommetje…

Op het moment dat ik dit blog schrijf heb je dus nog 4 jaar de tijd om Office 2021 veilig en verantwoord te gebruiken. Een licentie kost 40 euro. Dat betekent dus dat je voor 10 euro per jaar gebruik kan maken van vrijwel alle Office programma’s.

Maar je krijgt dan geen online versies van Office, geen grote Onedrive en geen gratis upgrade naar de opvolger van Office 2021. Ik mis die extraatjes niet en maak daarom gebruik van een eenmalige Office Professional Plus 2021 licentie.

Kan je de licentie vaker gebruiken?

In de voorwaarden geeft Microsoft aan dat je de licentie maar 1 keer kan installeren op een apparaat. Koop je een nieuwe laptop dan zou dat betekenen dat je dus opnieuw een licentie aan moet schaffen.

Maar als je een nieuwe laptop hebt gekocht kan je dezelfde licentie hier weer voor gebruiken. Je kan dan alleen geen gebruik maken van online activeren. Je moet dit telefonisch doen. MIcrosoft zal dan vragen op hoeveel apparaten deze licentie geïnstalleerd is. In principe gebruik je jouw oude laptop niet meer dus is het antwoord 1. Hierna kan je Office gewoon activeren.

Werkt dit niet? Dan heb je voor nog geen 50 euro weer een licentie.

8 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.