Wat is de beste routeplanner die je kunt gebruiken binnen je bedrijf?

Als je een bedrijf runt, wil je alles natuurlijk zo soepel mogelijk laten verlopen. Een van de manieren om tijd en geld te besparen is door het gebruiken van een speciale routeplanner. Met een goede routeplanner kun je je route op een logische manier plannen. De adressen van je klanten worden qua afstand vergeleken en aan de hand van de afstand tussen die adressen wordt een route gemaakt. Je bespaart daarmee onnodig om- of terug rijden. En zeg nou zelf, in het bedrijfsleven geldt: tijd is geld. In dit artikel bespreken we een aantal routeplanners en daarmee kun jij bepalen welke routeplanner het beste is voor jouw bedrijf.

Foto door Radek Kilijanek op Unsplash

Je route plannen met Google Maps

Wist je dat routes plannen super makkelijk is in Google Maps? Je vult in van welk adres je wilt vertrekken en daarna vul je in waar je naartoe wilt. Heb je dit gedaan, dan verschijnt je route. Je ziet hoe lang het rijden is en hoeveel kilometer het is. Ook zie je of en waar er wegwerkzaamheden zijn, zodat je eventueel een andere route kunt kiezen. Je kunt ook meerdere adressen invoeren in Google Maps. Een groot nadeel van Google Maps is dat je alle adressen handmatig moet invoeren. Je kunt dus makkelijk een adres over het hoofd zien en daarmee slecht overkomen bij de klant. Ook communiceert Google Maps niet met je klanten. Klanten krijgen dus niet automatisch een berichtje met de bezorg tijden en kunnen niet meekijken met de chauffeur zijn route. Als je weinig klanten hebt, is dit een prima oplossing, maar als je veel klanten af moet is het niet aan te raden.

Je route plannen met routeplan software

Heb je veel klanten? Dan kun je het beste kiezen voor een speciale routeplan software. Deze software is makkelijk in gebruik en je kunt op een automatische manier van diverse apparaten klantgegevens uploaden. Routeplan software is ideaal om een goede klanten binding aan te gaan, want deze verzend automatisch een tijdvak naar de klanten. Klanten zitten daardoor niet langer te wachten dan nodig en chauffeurs staan niet voor een dichte deur. Een echte win-win situatie dus. Daarnaast houdt deze software ook rekening met files en slechte weersomstandigheden. De extra reistijden worden automatisch verrekend in het systeem. Wat ook een groot voordeel is dat de adressen op een logische volgorde worden gepland in het systeem. Zo hoef je niet per ongeluk weer terug te rijden naar een vergeten adres, maar je kunt in één soepele route langs alle klanten. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook brandstof.

En wat kies jij?

Ga jij voor meer werk of minder werk? Door speciale routeplan software aan te schaffen geef je je bedrijf een upgrade. Je klanten zijn tevreden, je personeel is tevreden… meer heb je als bedrijf niet nodig!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.