Akismet werkt heel goed, maar hun servers kosten ook geld

Logo van Akismet.Ik gebruik al jaren WordPress voor mijn website om mijn blogs te publiceren wat er inmiddels al meer dan 1100 zijn.

Bezoekers hebben de gelegenheid om hierop te reageren met vragen of juist om nieuwe tips te delen. Maar helaas krijg je dan ook te maken met SPAM reacties over horloges, leningen noem maar op.

Automatisch SPAM reacties verwijderen

In het begin kan je dit nog prima zelf verwijderen, maar als een website groeit en bekender wordt komen er ook steeds meer SPAM berichten bij. Om dit geautomatiseerd te verwijderen heb ik de Akismet Spam Protection plugin geïnstalleerd.

Gratis API key voor Akismet

Je moet hiervoor wel eenmalig een API key registreren. Maar hierna heb je geen last meer van SPAM berichten en het werkt echt! In de afgelopen 6 maanden zijn er bijna 5.000 SPAM reacties automatisch verwijderd.

Stel je voor dat je dit dagelijks handmatig zou moeten verwijderen? Dan ben je hier al gauw per dag 10 minuten mee bezig. Dit keer 30 dagen is 300 minuten wat omgerekend weer 5 uur per maand is die ik liever spendeer aan het schrijven van nieuwe blogs.

Mijn website draait niet voor niets

Sinds een aantal jaren heb ik ook advertenties op mijn website en blogs vanuit betaalde samenwerkingen met bedrijven. De reden hiervoor is dat de hosting, mijn domein en een aantal plugins zoals WP Rocket geld kosten. Door de stijging in bezoekers heb ik ook een aantal keren een sneller en dus duurder hostingpakket aan moeten schaffen.

Lees ook mijn blog over waarom betaalde plugins interessant kunnen zijn.

Met andere woorden, mijn website draait niet voor niets. Dit geldt ook voor de servers van Akismet die bepalen of een reactie op mijn website een SPAM bericht is of niet. Waarom zou je daar niet voor betalen?

Overstap naar betaalde API key:

Afgelopen maand heb ik het prijsmodel van Akismet bekeken om te zien wat de mogelijkheden zijn. Omdat ik met mijn blog geld verdien wordt deze als commercieel gezien. Dit betekent dat ik een betaald abonnement moet nemen wat prima is.

Ik ben daarom overgestapt naar Akismet Plus voor 100 euro per jaar. Betaling via creditcard. Dit abonnement geeft mij de mogelijkheid om 10.000 reacties per maand te laten controleren wat meer dan genoeg is. Omdat ik al een API key had hoefde ik verder niets te doen dus in 15 minuten was ik al klaar.

Het gratis abonnement wat ik hiervoor had was ongelimiteerd. Tussen het gratis en het goedkoopste betaalde abonnement heb je ook nog de mogelijkheid om zelf een bedrag te kiezen wat je wilt betalen aan Akismet.

Verdien je geld met jouw website?

Controleer dan eens of je niet moet betalen voor de plugins en diensten die jij gratis gebruikt. Dat is wel zo netjes toch? Op deze manier kunnen kleine websites gebruik blijven maken van de gratis abonnementen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.