De redenen waarom ik Timdehoog.com geregistreerd heb

Iets meer dan een maand geleden heb ik het domein Timdehoog.com geregistreerd die tot mijn verbazing nog vrij was. De kosten bij Antagonist hiervoor zijn net geen 20 euro p/j.

Op dit moment heb ik nog geen plannen met dit domein. Als je hem invult in een browser kom je uit op www.timdehoog.nl. Al denk ik er wel steeds vaker over om ook in het Engels blogs te gaan schrijven. Die zouden dan perfect op www.timdehoog.com gepubliceerd kunnen worden.

Waarom heb ik dit gedaan…

In Nederland zijn er 4 personen die Tim de Hoog heten. Ik ben er een van. Door Timdehoog.com te registreren kunnen zij, of een ander persoon of bedrijf dit niet meer doen. Hiermee voorkom ik dat iemand anders een website kan beginnen op dit domein ongeacht het onderwerp of doel van de website.

  • Reden 1: Stel dat dit domein door een ander persoon geregistreerd wordt, dan zou dit voor verwarring bij zijn/haar of mijn bezoekers kunnen zorgen omdat ze denken dat het over dezelfde persoon gaat.
  • Reden 2: Is dat het mogelijk voor conflicten zou kunnen zorgen omdat mijn website over IT onderwerpen gaat en de andere website over bijvoorbeeld kookrecepten.
  • Reden 3: Geen idee wat Google hiervan zou vinden.

Een aantal jaren geleden heb ik Timdehoog.info geregistreerd. Het enige wat dit domein doet is bezoekers doorsturen naar www.timdehoog.nl.

Goedkoop domeinnamen registreren:

Ik heb al mijn domeinnamen bij Antagonist geregistreerd wat voor mij heel overzichtelijk werkt. Daarnaast geldt ook dat de meeste domeinen gebruik maken van een van mijn servers die ik ook bij Antagonist afneem.

  • Tip 1: Hosting en domein bij dezelfde partij afnemen is niet altijd verplicht. Je kan hosting bij partij A doen en het domein bij partij B. Zo kan je besparen op individuele kosten.
  • Tip 2: Een andere manier om kosten te besparen is door een domein voor 2 of 3 jaar te registreren bij een goedkope partij.
  • Tip 3: Maak gebruik van een Black Friday of Cyber Monday actie.
  • Tip 4: Je kan jaarlijks overstappen naar een andere partij.
  • Tip 5: Vraag je wel ieder jaar af of je alle domeinnamen nog nodig hebt.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.