Netwerkkabels voorzien van een naam met een Dymo + tips

Het huidige draadloos netwerk van mijn atletiekvereniging A.T.V. Scorpio is inmiddels meer dan 6 jaar oud en voldoet niet meer aan de eisen. Vrijwel alle atleten hebben een smartphone bij zich en ouders die wachten op hun kinderen werken verder op de laptop of kijken een film op de tablet.

CAT7 netwerkkabel met koperen kern:

Op dit moment worden de nieuwe netwerkkabels getrokken voor de TP-Link accesspoints in de kantine, op het terras en in de fitnessruimte. Ik heb gekozen voor Logilink CAT7 SFTP netwerkkabel met koperen kern. Al deze netwerkkabels komen uit in de meterkast in het midden van de kantine.

In de meterkast wordt nu nog gebruik gemaakt van een Ubiquiti Amplifi set waar alle huidige poorten al bezet zijn. Deze netwerkkabels zet ik, samen met de nieuwe netwerkkabels over naar een TP-Link TL-SG2008P switch met 8 poorten en POE.

Tip 1: zorg dat je voldoende poorten op jouw switch hebt. Beter 1 over dan 1 tekort! Heb je nu een 4 poorts switch en heb je nog 2 poorten nodig? Dan kan je beter die 4 poorts switch vervangen door een 8 poorts switch dan nog een 4 poorts switch ernaast te hangen. Scheelt 1 netwerkkabel, 1 stroomkabel en je houd een stopcontact over.

> Lees in dit blog hoe je een switch gemakkelijk netjes in een meterkast monteert

Netwerkkabels voorzien van een naam:

Helaas zijn niet alle kabels uit het verleden voorzien van een naam, dus weet ik niet 100% zeker waar ze naartoe gaan. Tip 2: Dat wordt nog even puzzelen, maar met een kabeltester kom je er wel aan uit.

Een kabeltester bestaat uit 2 apparaten, een zender en ontvanger. De zender stuurt een signaal over een van de 8 draden en de ontvanger geeft aan of die het signaal ontvangen heeft. Ook heel handig om de volgorde te controleren of kabelbreuk.

Tip 3: voorzie elke kabel daarom van een label of schrijf het me zwarte stift op de kabel. Ik zelf gebruik hiervoor een Dymo LabelWriter. Deze print teksten snel onuitwisbaar op etiketten. Het voordeel van een etiket is dat je deze gemakkelijk herkent en later ook weer kan vervangen door een nieuw etiket.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.