Overstappen naar Google Analytics 4 op Hulc.nl

Maak je net als ik gebruik van Hulc.nl om in contact te komen met bedrijven voor interessante samenwerkingen voor jouw website?

Dan heb je tijdens het instellen van jouw Hulc.nl account ook een koppeling gemaakt met Google Analytics. Zo kunnen bedrijven zien hoeveel bezoekers en paginaweergaven jouw website heeft. Dit is belangrijk om te bepalen of een samenwerking voor hun interessant is.

Google Analytics 4:

Als eigenaar van een website, of misschien wel meerdere websites, ben je vast op de hoogte van het feit dat Google Google Analytics 4 een aantal jaren geleden heeft uitgebracht. Deze versie respecteert in de basis de privacy van jouw bezoekers en biedt daarnaast nog veel meer mogelijkheden.

Vanaf 1 juli 2023 is dit de enige Google Analytics versie die nog wordt ondersteund. Je wordt dus verplicht om over te stappen. Heb je dit nog niet gedaan? Lees dan mijn blog over wat ik geleerd heb van de overstap naar Google Analytics 4.

Test of Google Analytics goed werkt:

Nadat je een Google Analytics 4 property aangemaakt en toegevoegd hebt aan jouw website adviseer ik dit een aantal dagen te testen. Omdat het een nieuwe property is kan het tot 24 uur duren voordat de statistieken worden weergegeven.

Ik zelf gebruik op dit moment beiden versies van Google Analytics. Dit wordt ook gewoon ondersteund. Zo kan ik nog een aantal vergelijkingen uitvoeren.

Belangrijk om te weten is dat je met jouw nieuwe property ook begint op 0. Dit is net of je een nieuwe website hebt die voor het eerst bezoekers ontvangt. Best jammer want je verliest zo dus jaren aan statistieken.

Op Hulc.nl overstappen naar Google Analytics 4:

Werken de statistieken juist dan moet je ook de koppeling tussen Google Analytics en Hulc.nl aanpassen zodat de nieuwe property uitgelezen kan worden.

  1. Login op https://app.hulc.nl
  2. Klik bovenin op “Websites”
  3. Klik op “Analytics verificatie”
  4. Klik op “Ander profiel kiezen”
  5. Klik op “Google Analytics 4”
  6. Kies een “Account” en dan een “Eigendom” (de property in Google Analytics)
  7. Klik op “Profiel koppelen” en de koppeling is gelegd

Heb je meerdere sites? Dan moet je bovenstaande stappen herhalen voor iedere website.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.