KlikAanKlikUit Smart Bridge kan toch de afstandbediening klonen

In mijn vorige blog “KlikAanKlikUit, wat je voor installatie moet weten” besprak ik ook de KlikAaanKlikUit Smart Bridge. Hiermee kan je via jouw smartphone thuis of buitenshuis lampen aan of uit zetten, besturen via Google Assistant of tijdschema’s toevoegen.

KlikAanKlikUit Smart Bridge.
KlikAanKlikUit Smart Bridge.

Nadat ik mijn ACM-250-LD inbouw leddimmers verbonden had met de afstandbediening heb ik deze in de wand- en plafondozen ingebouwd. Pas een paar maanden later heb ik de Smart Bridge aangeschaft.

Om de leddimmers te verbinden met de afstandbediening moest ik telkens op een knopje op de leddimmer drukken. Ik was er huiverig voor dat ik dit opnieuw moest doen voor de Smart Bridge wat dus in hield dat ik de leddimmers uit de wand- en plafonddozen moest halen. Dit is ook via de e-mail door KlikAanKlikUit bevestigd.

Je kan toch een afstandbediening klonen!

Dit blijkt niet juist te zijn.

Als je al gebruik maakt van een KlikAanKlikUit afstandbediening kan je het signaal dat naar een apparaat verzonden wordt klonen via de KlikAanKlikUit app voor de Smart Bridge.

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een nieuw apparaat toevoegen. Na het toevoegen vraagt de app of je wilt “verbinden” of “klonen”. Kies je voor dat laatste dan moet je een AAN signaal versturen met de afstandbediening naar de leddimmer die je wilt koppelen. De app geeft dit zelf duidelijk aan.

Apparaten niet zichtbaar op andere smartphone:

Ik wil de leddimmers via 2 smartphones kunnen bedienen. Maar na het toevoegen van de leddimmers via de eerste smartphone werden deze niet automatisch zichtbaar op de tweede smartphone. De oplossing bleek om de KlikAanKlikUit app op de tweede smartphone af te sluiten en weer te starten of opnieuw in te loggen.

De goedkoopste prijs:

Bezoek Knibble.nl om te zien waar je de Smart Bridge het goedkoopste kan bestellen. Ik heb hem zelf bij Hornbach gekocht.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.