Wat is een goede pc voor gaming?

Gamen op een snelle computer is een fantastische ervaring. Maar hoe stel je nu een gaming PC samen die de meest ingewikkelde games aan kan en waarmee je misschien ook kunt streamen? We helpen je graag op weg om de juiste componenten bij elkaar te zoeken.

Niet de processor, maar de videokaart is het hart van je gaming PC

Vaak denken mensen bij computerkracht vooral aan de processor. Bij het gamen is dat maar de halve kracht. Je videokaart is eigenlijk het echte hart van de gaming PC. Deze kaart verwerkt alle visuele elementen in je games. Hoe sneller de videokaart, des te vloeiender je game eruitziet. Kies voor een kaart die minstens 30 frames per seconde aan kan, en nog liever 60 frames per seconde. Hier geldt wel, hoe meer videogeheugen, hoe beter het is.

Is dit jouw nieuwe gaming pc?
Is dit jouw nieuwe gaming pc?

Kiezen voor een degelijke processor

Ja, de videokaart is belangrijk, maar je mag de processor toch ook niet onderschatten. De processor zorgt er namelijk voor dat alle controls in je game goed werken. De processor berekent bijvoorbeeld waar je kogels heengaan in een schietspel. Goed om te weten dat je geen extreem dure nodig processor nodig hebt om je favoriete spellen te kunnen spelen. De meeste games werken al goed met een Intel Core i5 of een AMD Ryzen 5 processor. Ben je van plan echt zware games te spelen, dan heb je minstens een Intel Core i7 of gelijkwaardige variant van AMD nodig.

Hoeveel RAM heb je nodig voor een gaming PC?

We krijgen vaak de vraag hoeveel RAM-geheugen je nodig hebt voor gamen. Veel gamers denken dat je voor zware games veel geheugen nodig hebt. Eigenlijk valt dat wel mee, want het zware werk komt vooral aan op de videokaart en de processor. Voor alleen gamen heb je aan 8 gigabyte RAM genoeg. Wil je ook streamen, dan is 16 GB of 32 GB een beter idee. Wil je echt klaar zijn voor de toekomst, dan is 16 GB de ‘sweet spot’.

SSD is sneller

Niemand houdt van lang wachten. Zeker gamers niet. Met SSD-schijven in plaats van harde schijven, is je PC een stuk sneller. Kies voor meerdere SSD’s in een Raid 0 setup en je SSD’s werken feilloos samen om zoveel mogelijk opslag te bieden, terwijl je bestanden razendsnel geladen worden.

Extra accessoires

Genesis Argon 110 gaming headset.Je kunt je gaming setup blijven uitbreiden. Natuurlijk houdt je droomsetup niet op bij alleen een gaming PC. Een goede gaming headset zal ook van pas komen. Niet alleen om muziek te luisteren, maar ook om contact te houden met andere gamers via bijvoorbeeld Discord.

Ook is een fijne gaming stoel een goed idee: een stoel waarin je fijn uren achter elkaar kunt zitten, zonder last te krijgen van je nek, je schouders en je rug. Verder kun je je setup ook uitbreiden met bijvoorbeeld een camera of een betere microfoon, zodat je je games ook op Twitch kunt streamen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.