Thuis een goed netwerk aanleggen

Problemen met het netwerk thuis zijn erg vervelend. Merk je dat je op bepaalde plekken in huis een slecht of geen wifi bereik hebt? Of heb je tijdens het thuiswerken last van een wifi verbinding die wegvalt? Deze problemen kun je vrij eenvoudig oplossen met diverse producten. Bepaal zelf welke oplossing voor jouw situatie het meest geschikt is.

Netwerk thuis verbeteren met een nieuwe router of switch.
Foto door Tranmautritam

1. Netwerkkabels

Met een netwerkkabel voorzie je diverse apparaten eenvoudig en snel van een goede en stabiele internetverbinding. Deze kabel wordt ook wel een UTP kabel genoemd. Je hebt keuze uit verschillende soorten netwerkkabels. Zo heb je Cat5e, Cat6, Cat6a en Cat7 kabels. Voor thuisgebruik is een Cat6 kabel een goede keuze. Deze kabel heeft een maximale snelheid van 1000 Mbit/s en een bandbreedte van 250 MHz. Twijfel je of dit aansluit bij jouw netwerk? Kies in ieder geval een netwerkkabel die minimaal het aantal Mbit/s van jouw internetabonnement aan kan. Netwerkkabels zijn verkrijgbaar met en zonder connectoren. Losse RJ45 connectoren kun je met een krimptang bevestigen aan een netwerkkabel.

2. Wifi router

Heb je last van een slecht wifi bereik? Dan is een wifi router een goede optie. Een wifi router zorgt ervoor dat het wifi bereik uitgebreid wordt. Dit betekent dat je op plekken waar je eerst een slecht of geen bereik had, je nu wel of een beter bereik hebt. Een goede wifi router is de basis van een betrouwbaar draadloos netwerk thuis. Kies bij voorkeur voor een router die de nieuwste wifi versie ondersteunt. Dat is op dit moment wifi 6.

3. Switch

Bij een tekort aan ethernetpoorten kies je voor een switch. Een switch bevat meerdere ethernetpoorten, waardoor je voldoende poorten hebt voor verschillende apparaten. Je verbindt de switch met je router via een netwerkkabel en zo breid je gemakkelijk het aantal ethernetpoorten uit.

4 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.