Maak het thuiswerken aantrekkelijker

Sinds een aantal jaren werken steeds meer mensen thuis. Zo zijn er een groot aantal ZZP’ers bijgekomen met een kantoor aan huis, maar zijn er ook meer mensen die vanuit loondienst niet meer op kantoor hoeven te werken. Het is echter niet voor iedereen eenvoudig om dan een goede balans te hebben tussen werk en privé. Je bent immers voortdurend bezig met zowel het huishouden als het uitvoeren van werkzaamheden. Velen raken daarom het overzicht kwijt en komen met deadlines in de problemen. Maar hoe zorg je er dan voor dat het thuiswerken aantrekkelijker wordt en je ook meer gedaan krijgt? Hieronder staan enkele tips die jou kunnen helpen.

Een vrouw bezig met thuiswerken.
Foto door Andrea Piacquadio op Pexels

Prioriteiten en een goede werkplek

Voordat je het thuiswerken tot een succes kan brengen, is het van belang dat je hier een goede werkplek voor creëert. Je kan hier vrijwel iedere ruimte in de woning voor gebruiken. Het is vooral belangrijk dat er weinig afleiding is en je de ruimte ook kan afsluiten als er meerdere mensen thuis zijn. Je voorkomt hiermee dat je jouw werkzaamheden niet gedaan krijgt en voortdurend bezig bent met andere zaken. Prioriteiten stellen is daarbij ook belangrijk. In plaats van bezig te zijn met de afleiding moet je immers werken aan de taken die voor jouw werk klaarliggen. Door werkzaamheden prioriteit te geven, kan je sneller beginnen met zaken binnen jouw huishouden en tijd doorbrengen met het gezin.

Plannen van werkzaamheden

Waar je bij het thuiswerken ook op moet letten, is dat je een goede planning maakt. Je kan per dag een goede planning maken, waarbij je ervoor kiest om de dag op te delen in blokken of per uur werkzaamheden in te plannen. Doordat je geen reistijd hebt, hoef je hier in de planning geen rekening mee te houden. Wel dien je rekening te houden met pauzes om jouw benen te strekken en te eten. De blokken zorgen er tevens voor dat je overzicht houdt in de werkzaamheden die je deze dag uit moet voeren. Naarmate je langer bezig bent met een planning, merk je dat je steeds meer overzicht hebt en de werkzaamheden binnen de gestelde deadline kan uitvoeren.

Een training geeft nieuwe inzichten

Hoewel het allemaal heel eenvoudig klinkt en je verschillende stappen kan ondernemen om het thuiswerken aantrekkelijk te maken, heb je hier soms wel hulp bij nodig. Een training thuiswerken geeft jou dan de inzichten die je nodig hebt. Tijdens deze training weet je precies wat er allemaal nodig is om het thuiswerken tot een succes te brengen en het overzicht te bewaren. Ook leer je hoe je een goede dosering tussen werk en privé krijgt, zodat het jouw gezondheid niet schaadt. Dankzij de training kan je snel beginnen in jouw eigen thuiskantoor en de werkzaamheden uitvoeren.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.