Overstappen van Vodafone naar Ben en 50% besparen

Toen ik een jaar of 14 was nam ik de Motorola telefoon van mijn oudere zus over. Dit was toen nog een mobiele telefoon waarmee je alleen kon bellen en sms’en. Om te kunnen bellen maakte ik gebruik van een prepaid nummer van Ben.

Libertel > Vodafone

Na een tijdje ben ik overgestapt naar Libertel wat later Vodafone werd. Weer een aantal jaren later stapte ik over naar Telfort en ruilde ik mijn prepaid in voor een abonnement. Voortaan betaalde ik een vast bedrag per maand om te bellen en te sms’en. Mijn mobiele telefoon was een smartphone geworden.

Ziggo Mobiel > VodafoneZiggo

Inmiddels woonde ik op mijzelf en was ik met internet, radio en televisie klant van Ziggo geworden. Een paar jaar later begon Ziggo ook met het aanbieden va mobiele abonnementen onder de naam Ziggo Mobiel. Omdat ik al klant was bij Ziggo kon ik dit abonnement voor 15 euro per maand afsluiten. Dit was toen met 4G internet 3 GB bundel.

Ziggo fuseerde een met Vodafone waardoor Ziggo Mobiel klanten overgezet werden naar Vodafone. De prijs van 15 euro bleef hetzelfde maar ik kreeg wel gratis 3 GB data erbij omdat ik andere producten van Ziggo afnam.

> Bekijk blogs over smartphones

Betalen voor iets wat je niet gebruikt = zonde

De afgelopen jaren is de prijs van mijn abonnement gestegen naar iets meer dan 17 euro per maand. Hiervoor kreeg ik onbeperkt bellen/sms’en en een 4G internetbundel van 6 GB. Maar in de afgelopen jaren ben ik nog nooit in de buurt van die 6 GB gekomen.

Nou is 17 euro niet zoveel, maar wel als je betaald voor iets wat je niet gebruikt. Begin 2023 heb ik daarom uitgezocht hoeveel MB’s ik de afgelopen maanden verbruikt had. Conclusie: het gemiddelde kwam uit op minder dan 2 GB per maand.

Terug naar Ben

Vervolgens ben ik op internet sim-only providers gaan vergelijken omdat mijn smartphone nog niet aan vervanging toe is. Ik ben toen uitgekomen op het abonnement van Ben voor 8,50 euro per maand. Hiervoor krijg je 200 belminuten of SMS berichten en een internetbundel van 2000 MB.

Mooi 50% maandelijks bespaard

In plaats van 17 euro betaal ik nu maar 8,50 euro per maand voor een kleinere bundel waar ik nog steeds meer dan genoeg overhoud. Ik ben nu sinds februari 2023 klant en op dit moment heb ik nog 1599 MB over en 102 belminuten of SMS berichten.

Mocht ik nou in een maand echt meer MB’s nodig hebben, bijvoorbeeld op vakantie, dan kan je die vanuit de Ben app heel eenvoudig bijkopen.

ps: woon je samen met iemand die ook al Ben heeft? Dan krijg je 1000 MB per maand gratis erbij

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.