Zorg voor een goed bureau als je werkt in de IT

Als je een PHP developer vraagt naar zijn hardware dan zal hij of zij alles vertellen over de laptop, hoeveel geheugen, welk beeldscherm noem maar op. Want het is toch ook stoer om te zeggen dat je een laptop met i7 Intel processor hebt met 32 GB RAM werkgeheugen, een 1 TB SSD schijf met daarop aangesloten twee 24 inch 4k schermen.

Waar staat de hardware van een IT’er op?

Niet op de grond, misschien ligt de laptop af en toe in de bank, maar de meeste tijd zal deze op een bureau liggen. Ook dit bureau behoort eigenlijk tot de hardware van die PHP developer. Echter kan je hier weinig stoers over zeggen toch? Mijn hardware: dat is een bureau van 2 meter bij 80 cm glanzend licht opgeschuurd beukenhout.

Het belang van een bureau

Toch is een goed bureau voor een persoon met een kantoorbaan zeer belangrijk. Je brengt dagelijks gauw meer dan 7 uur achter het bureau door met het verrichten van jouw werkzaamheden. Niemand heeft er iets aan als je dagelijks met rugklachten naar huis gaat omdat jouw bureau te laag, te hoog of te klein is.

Ik heb in het verleden bij een bedrijf gesolliciteerd waar het bureau ongeveer 1 bij 1 meter was, niet in hoogte verstelbaar, met daar omheen ook nog van die schotten. Het bedrijf dacht dat je zo efficiënt kon werken zonder dat je afgeleid werd door de omgeving. Ik ben dus niet gaan werken bij dat bedrijf.

Kantoormeubelen zoeken

Als je op internet gaat zoeken naar kantoormeubelen is de keuze enorm. Alleen als je je beperkt tot bureaus kan je kiezen uit:

  • Standaard bureaus
  • Bureaus in diverse vormen, zoals een hoekbureau
  • Bureaus in hoogte verstelbaar
  • Bureaus elektrisch in hoogste verstelbaar

Hoe luxer het bureau helaas hoe hoger de prijs. Maar ik weet zeker dat het die investering waard is. Betekent dit meteen dat je voor een elektrisch bureau moet gaan? Nee natuurlijk niet. Duurste is niet altijd het beste en het is afhankelijk van de behoefte van de gebruiker.

Overigens kan je ook besparen door te kiezen voor een minder bekend merk of een huismerk. Dankzij internet kan je ook gemakkelijk aanbod en prijs vergelijken.

Natuurlijk moet je wel in gedachte houden dat je met dit bureau misschien wel een jaar of 10 vooruit moet kunnen. Dus je zou de aanschafprijs / 10 kunnen doen. Een bureau van 1.000 euro zou dan per jaar 100 euro kosten en als jij daardoor fijner werkt is het die 100 euro waard toch?

Een mooi hoekbureau met voldoende ruimte.
Een mooi hoekbureau met voldoende ruimte.

 

Mijn huidige werkgever heeft riante bureaus

Bij Sidekick-IT zorgt de werkgever goed voor zijn medewerkers wanneer het om kantoormeubelen aankomt. Iedere medewerker heeft daar een eigen hoekbureau van 2 bij 2 meter.

De bureaus zijn niet elektrisch in hoogte verstelbaar om zo mee te kunnen doen aan de zit of staan manier van werken. Maar dit is niet iets wat ik mis. Persoonlijk zit ik zelf het liefste nog achter mijn bureau.

Iedere bureau is wel naar de wensen van de medewerkers ingesteld wat hoogte betreft. In het verleden is hiervoor zelfs een bedrijf langs geweest om de bureaus tot op de centimeter in hoogte in te stellen conform de ARBO regels. Bezoek ook de volgende pagina met tips voor een goede werkhouding.

Een goed bureau is ook belangrijk voor thuiswerken

In de afgelopen jaren is er voor bedrijven en medewerkers veel verandert. Het thuiswerken is populairder dan ooit omdat je o.a. niet meer in de auto hoeft om naar kantoor te gaan.

Alleen het nadeel is dat niet iedereen thuis een goede werkplek heeft. Sommige werken zelfs aan de keukentafel. Dit is prima maar geen constructieve oplossing. Werk je op regelmatige basis thuis? Dan is het heel interessant om zelf ook te investeren in een goed bureau met een bijpassende bureaustoel.

Ik heb jaren geleden een paar honderd euro betaald voor een ruim hoekbureau dat in hoogte verstelbaar is. Meteen een tip: als je een bureau besteld controleer wel of die door het trapgat etc. past, dit was bij mij een uitdaging. Ik heb nooit spijt gehad van deze investering en heb ook nooit rugklachten daardoor. Dit terwijl ik er per week toch veel uren gebruik van maak.

> Lees ook mijn blog met tips voor thuiswerken

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.