Sim-only is een interessante oplossing voor een hardloper

Ik ben al jaren fanatiek hardloper. Ooit begonnen met 3 kilometer werd dit al snel 5 kilometer, 7 kilometer en de laatste jaren steeds vaker meer dan 10 kilometer. Aangezien ik overdag lui op een stoel zit als IT’er vind ik het heerlijk om in de buitenlucht te hardlopen.

Dan raak je een keer de weg kwijt

Bij voorkeur zoek ik altijd nieuwe routes want heel de tijd dezelfde straten en gebouwen begint toch wel te vervelen. In de zomer wissel ik de weg daarom met regelmaat af voor het bos. Heerlijk over smalle paadjes en zandvlaktes. Heel af en toe sta ik midden in het bos zonder het geluid van auto’s en dan weet ik niet meer waar ik ben. Uit eindelijk kom ik wel weer thuis maar mijn doel om 6 kilometer te rennen wordt dan snel 9.

Ik loop 2 tot 3 keer per week hard en omdat ik dus steeds langer loop heb ik een paar jaar geleden besloten om toch maar eens een telefoon mee te nemen. Maar om eerlijk te zijn ben ik te zuinig op mijn iPhone SE 2022. Het zou zonde zijn als die beschadigd raakt. Gelukkig had ik nog mijn iPhone SE uit 2016. Een fijn toestel die nog prima werkt.

Goedkoop sim only abonnement

Mijn oude iPhone SE had alleen geen abonnement meer. De oplossing was een sim only abonnement. Eigenlijk zou het minste van het minste voldoende moeten zijn. Het gaat er puur om dat ik iemand kan bellen als er iets gebeurt of dat ik op internet kan zoeken waar ik ben.

Ik ben toen uitgekomen op een sim only abonnement van Simpel voor 2,50 euro per maand. Hiervoor krijg ik 50 belminuten, 500 sms’jes (gebruik je toch nooit) en 250 MB internet. Dit abonnement heb ik meteen voor 2 jaar afgesloten. Door de inflatie is de prijs inmiddels wel gestegen naar maandelijks 2,70 euro maar dat geldt ook voor alle andere telefoon abonnementen.

De iPhone SE 2016 noem ik inmiddels ook wel mijn hardlooptelefoon. Deze gebruik ik ook wanneer ik als atletiektrainer met mijn groep de openbare weg of het bos in ga.

Seterse Run 2019 - trailrun, bron: fotograaf Seterse Run.
Seterse Run 2019 – trailrun, bron: fotograaf Seterse Run.

Hardlopen in binnen- en buitenland

Als ik in Nederland of het buitenland op vakantie ga neem ik altijd mijn hardlooprugzak en telefoon mee. Wel zo veilig vooral omdat ik ga hardlopen op onbekend terrein. Zo heb ik al hardgelopen in Denemarken (wedstrijd), Zwitserland (Red Bull evenement), Valencia (wedstrijd), Londen en Madrid maar ook diverse plekken in Nederland zoals op de Veluwe.

Weg kwijt tijdens een trailrun in Oosterhout

Ik betaal iedere maand 2,50 maar gebruik vrijwel niets van mijn bundel wat eigenlijk een goed teken is. Maar in 2022 deed ik mee aan een trailrun in de bossen van Oosterhout. Tijdens een trailrun volg je pijltjes die vertellen of je links of rechts moet.

Soms zie je 500 meter lang geen aanwijzing en toen ging het mis. Ik was de weg kwijtgeraakt en dan sta je ergens in een bos en weet je niet waar je naartoe moet. In grote lijnen wist ik ongeveer wel waar de route zou moeten lopen. Ik heb toen Google Maps gepakt en gekeken waar ik was ten opzichte van die route. Uiteindelijk toch de finish bereikt met 2 extra bonuskilometers.

Ook fanatiek hardloper? Bezoek dan ook eens Hardlopen.nl voor diverse interessante artikelen.

Conclusie:

Een smartphone meenemen als je gaat hardlopen is helemaal geen gek idee en een goedkoop sim only abonnement is dan een prima oplossing.

Een reactie

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.